Μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σήμερα από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον οικισμό Στροφής του Δήμου Αρριανών, εντοπίστηκαν 25 θετικά δείγματα σε σύνολο 103 ελέγχων.

Κατόπιν αυτού αποφασίστηκε η επιβολή περιοριστικών μέτρων στην τοπική κοινότητα Στροφής, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, από την Παρασκευή 01/01/2021 και ώρα 06:00΄ μέχρι την Κυριακή 10/01/2021.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της τοπικής κοινότητας Στροφής, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00΄έως τις 05:00΄απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση πολιτών εντός της τοπικής Κοινότητας. Αναστέλλεται η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, λαϊκών αγορών κ.λπ.).
  • Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Δήμο Αρριανών για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της κοινότητας Στροφής και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της κοινότητας

Ο Δήμαρχος Ριτβάν Αμέτ επισημαίνει την “ανάγκη για την αυξημένη προσοχή όλων, ειδικότερα αυτή την περίοδο που η πανδημία βρίσκεται σε σημείο καμπής παγκοσμίως. Η τήρηση των μέτρων και ο αυτοπεριορισμός αποτελούν την καλύτερη άμυνα απέναντι στον ιό και εξασφαλίζουν την προστασία όλων μας”.