Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Cheerleading 2022

Η χώρα μας διεκδικεί και πρόκριση και συμμετοχή στο αγώνισμα του Break Dance των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.
2940393r

Τηλεδιάσκεψη με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Αθλητικού Ομαδικού Χορού–Cheerleading (τσιρλίντινγκ), πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο πρόεδρος της ΕΟΤ-ΑΟΧ Μιχάλης Φουντεδάκης, ενημέρωσε για την επιτυχή έκβαση της ελληνικής υποψηφιότητας και την ανάληψη του Παγκοσμίου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Cheerleading, το οποίο ανατέθηκε στη χώρα μας και θα διεξαχθεί στις 4-6 Νοεμβρίου 2022 στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2.500 αθλητών-φοιτητών από όλο τον κόσμο.

Ο κ. Αυγενάκης συνεχάρη το προεδρείο της ΕΟΤ-ΑΟΧ για τον αποτελεσματικό συντονισμό της Ομοσπονδίας με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, που οδήγησε στην επιτυχία της ανάληψης της διοργάνωσης και δεσμεύτηκε για την πλήρη στήριξη των αγώνων.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι στη διάθεση της διοργάνωσης δεν θα είναι μόνο τα «Δύο Αοράκια», αλλά και το πλήρως ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο και οι πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Cheerleading 2022Ο Υφυπουργός εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του, καθώς όπως είπε “είναι προτεραιότητα στη φιλοσοφία και στην πολιτική της Κυβέρνησης η εξωστρέφεια της χώρας μας και στον τομέα του αθλητισμού, με τη διεκδίκηση και τη διοργάνωση σημαντικών διεθνών αγώνων, σε συνδυασμό με τη στόχευση στον τομέα του αθλητικού τουρισμού”.

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Cheerleading 2022Τόνισε, δε, παράλληλα, την “ανάγκη μεγαλύτερης επαφής, γνωριμίας και διάδοσης στη νέα γενιά και στην κοινωνία, αθλημάτων όπως ο Αθλητικός Ομαδικός Χορός, στόχος που θα συνεισφέρει και στη μεγαλύτερη αγωνιστική τους ανάπτυξη”.

Ο κ. Φουντεδάκης επεσήμανε και τις μεγάλες πιθανότητες ανάληψης από τη χώρα μας και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Cheerleading για το 2022 ή το 2023, το οποίο διεκδικεί η Ελλάδα με αξιώσεις για να το διοργανώσει στην Αθήνα (ΟΑΚΑ).

Τέλος, το προεδρείο της ΕΟΤ-ΑΟΧ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την προσθήκη στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024, του Break Dance (Αθλητικός Αγωνιστικός Χορός). Το άθλημα ήδη καλλιεργείται από δεκαπέντε σωματεία στους κόλπους της Ομοσπονδίας, συνεπώς η χώρα μας είναι προετοιμασμένη να διεκδικήσει δυναμικά την πρόκριση και τη συμμετοχή της στην παρθενική εμφάνιση του Break Dance σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood