Τηλεδιάσκεψη με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Αθλητικού Ομαδικού Χορού–Cheerleading (τσιρλίντινγκ), πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο πρόεδρος της ΕΟΤ-ΑΟΧ Μιχάλης Φουντεδάκης, ενημέρωσε για την επιτυχή έκβαση της ελληνικής υποψηφιότητας και την ανάληψη του Παγκοσμίου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Cheerleading, το οποίο ανατέθηκε στη χώρα μας και θα διεξαχθεί στις 4-6 Νοεμβρίου 2022 στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2.500 αθλητών-φοιτητών από όλο τον κόσμο.

Ο κ. Αυγενάκης συνεχάρη το προεδρείο της ΕΟΤ-ΑΟΧ για τον αποτελεσματικό συντονισμό της Ομοσπονδίας με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, που οδήγησε στην επιτυχία της ανάληψης της διοργάνωσης και δεσμεύτηκε για την πλήρη στήριξη των αγώνων.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι στη διάθεση της διοργάνωσης δεν θα είναι μόνο τα «Δύο Αοράκια», αλλά και το πλήρως ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο και οι πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.bcee8d8d 2940393rΟ Υφυπουργός εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του, καθώς όπως είπε “είναι προτεραιότητα στη φιλοσοφία και στην πολιτική της Κυβέρνησης η εξωστρέφεια της χώρας μας και στον τομέα του αθλητισμού, με τη διεκδίκηση και τη διοργάνωση σημαντικών διεθνών αγώνων, σε συνδυασμό με τη στόχευση στον τομέα του αθλητικού τουρισμού”.

7afae8b8 tsirprΤόνισε, δε, παράλληλα, την “ανάγκη μεγαλύτερης επαφής, γνωριμίας και διάδοσης στη νέα γενιά και στην κοινωνία, αθλημάτων όπως ο Αθλητικός Ομαδικός Χορός, στόχος που θα συνεισφέρει και στη μεγαλύτερη αγωνιστική τους ανάπτυξη”.

Ο κ. Φουντεδάκης επεσήμανε και τις μεγάλες πιθανότητες ανάληψης από τη χώρα μας και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Cheerleading για το 2022 ή το 2023, το οποίο διεκδικεί η Ελλάδα με αξιώσεις για να το διοργανώσει στην Αθήνα (ΟΑΚΑ).

Τέλος, το προεδρείο της ΕΟΤ-ΑΟΧ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την προσθήκη στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024, του Break Dance (Αθλητικός Αγωνιστικός Χορός). Το άθλημα ήδη καλλιεργείται από δεκαπέντε σωματεία στους κόλπους της Ομοσπονδίας, συνεπώς η χώρα μας είναι προετοιμασμένη να διεκδικήσει δυναμικά την πρόκριση και τη συμμετοχή της στην παρθενική εμφάνιση του Break Dance σε Ολυμπιακούς Αγώνες.