Έρχεται αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την αναβάθμιση κεντρικών οδικών αρτηριών της Κομοτηνής

Ο ανασχεδιασμός τους θα γίνει με κριτήρια την ενθάρρυνση του περπατήματος και της κίνησης με ποδήλατο και δημόσια συγκοινωνία, και την οδική ασφάλεια.
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΟΔΩΝ

Τον καθορισμό 18 Δήμων ως προσωρινών δικαιούχων της Πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότηση διεξαγωγής Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών του χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου.

Συνολικά θα διατεθεί κονδύλι ύψους 1.561.683,38 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), με το ποσό που αντιστοιχεί στον Δήμο Κομοτηνής να ανέρχεται σε 135.216,19 για την εκπόνηση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση δικτύου κεντρικών οδών της πόλης της Κομοτηνής.

Ειδικότερα, αντικείμενο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού θα είναι η μελέτη για την μετατροπή σε «αναβαθμισμένους αστικούς χώρους» του αστικού οδικού δικτύου που αποτελείται από τις εξής κεντρικές οδούς: Υψηλάντου, Δημοκρίτου, Ορφέως, Βασιλέως Γεωργίου, Δ. Μπλέτσα, Σισμάνογλου, Γ. Κονδύλη, Γ. Παπανδρέου, Ξάνθης, Εθνικής Αντίστασης, Θησέως, Λεωφόρος Ηρώων 1940-1941, Συμεωνίδη, Κακουλίδου, Π. Τσαλδάρη, Ζυμβρακάκη, Μαρκίδου, Κολοζώφ, Τσούντα.

Έρχεται αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την αναβάθμιση κεντρικών οδικών αρτηριών της ΚομοτηνήςΟι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα πρέπει να αναζητήσουν λύσεις για την μετατροπή των παραπάνω δρόμων σε λειτουργικούς για όλες τις ομάδες χρηστών και των μέσων μετακίνησης, αλλά ταυτόχρονα, με σύγχρονο σχεδιασμό, που θα μειώνει τις αρνητικές αστικές επιπτώσεις και θα φέρνει σε μια ισορροπία τη σχέση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος. Ως εκ τούτου ο ανασχεδιασμός των οδών θα γίνει με κριτήρια την ενθάρρυνση του περπατήματος και της κίνησης με ποδήλατο και δημόσια συγκοινωνία, και την οδική ασφάλεια. Οι προτάσεις θα περιλαμβάνουν την αναβάθμιση του οδοστρώματος, των διαβάσεων, των χώρων στάθμευσης, των πεζοδρομίων και των χώρων πράσινου (νησίδες, παρτέρια, κ.λπ.).
Ικανοποιημένος από την εξέλιξη, ο Αντιδήμαρχος Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού του Δήμου Κομοτηνής, Δημήτρης Καρασταύρου, δήλωσε: “Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός των βασικών οδικών αρτηριών της πόλης της Κομοτηνής είναι πραγματικότητα. Άλλη μία νέα ένταξη για τον Δήμο μας. Συγχαρητήρια στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για την πληρέστατη υποβολή της πρότασης, κατέχοντας την 1η θέση στον πίνακα κατάταξης του Πράσινου Ταμείου”.
Έρχεται αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την αναβάθμιση κεντρικών οδικών αρτηριών της ΚομοτηνήςΜετά την υλοποίηση των δράσεων και την εξέταση του υποβλητέων δικαιολογητικών, σύμφωνα με την Υ.Α. 8.899/2020, τα οριζόμενα στην Πρόσκληση 3,834/12.7.2019 και στην επικαιροποίηση αυτής, και τις σχετικές διατάξεις περί Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών, το Πράσινο Ταμείο θα προχωρήσει στον καθορισμό των Δήμων ως «οριστικών δικαιούχων» και στην αποδέσμευση του οριστικού ποσού χρηματοδότησης.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood