«Το 2020 δοκιμαστήκαμε εδώ στα σύνορα, δοκιμαστήκαμε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, και αντέξαμε. Το 2021 είναι ο χρόνος της ασφάλειας. Το εμβόλιο και ο φράχτης», διεμήνυσε από τις Καστανιές του Έβρου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή του Έβρου, συναντήθηκε με Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στα φυλάκια στις Καστανιές και στις Φέρες, και πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο κατασκευής του φράχτη.

Προσέφερε τα καθιερωμένα Χριστουγεννιάτικα δώρα και τους ευχαρίστησε για τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχή διαχείριση της κρίσης του Μαρτίου με την Τουρκία.

Παράλληλα θετικά ανταποκρίθηκε στο αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς για επανασύσταση του καταργηθέντος από τις 11/2/2017 Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και τη στελέχωση των οργανικών θέσεων με τους αποσπασμένους Εβρίτες αστυνομικούς που βρίσκονται αδαπάνως στην περιοχή.

Μια μικρή έκπληξη επεφύλαξαν στον Υπουργό οι γυναίκες από το χωριό των Καστανέων, καθώς του έδωσαν δώρα ευχαριστώντας τον για τη συνεχή παρουσία του εκεί ιδίως την κρίσιμη περίοδο.

«Οι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας είναι καθημερινά εδώ, στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη μαζί με τους Αξιωματικούς – άνδρες και γυναίκες – των Ενόπλων Δυνάμεων», επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης και συμπλήρωσε:«Πραγματικά είμαστε περήφανοι και όχι μόνο συναισθηματικά, αλλά κυρίως για το αποτέλεσμα. Εδώ στον Έβρο το αποτέλεσμα είναι και επιχειρησιακό γιατί αντιμετωπίσαμε με ασφάλεια και με αποτελεσματικότητα μια επίθεση που έγινε από τη γείτονα χώρα. Ταυτόχρονα είμαστε περήφανοι γιατί αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται ο φράχτης σε όλο το μήκος των συνόρων του Έβρου και σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμος. Το 2020 δοκιμαστήκαμε εδώ στα σύνορα, στις Καστανιές, στον Έβρο, δοκιμαστήκαμε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και αντέξαμε. Το 2021 είναι ο χρόνος της ασφάλειας. Το εμβόλιο και ο φράχτης. Θα νικήσουμε τον κορωνοϊό θα είμαστε ασφαλής ως χώρα, ασφαλείς ως Έλληνες και Ελληνίδες, θα είμαστε ασφαλείς ως Ευρωπαίοι γιατί  οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας φρουρούν τα σύνορα αποτελεσματικά και μας κάνουν περήφανους. Εύχομαι καλή χρονιά, υγεία και περισσότερη ασφάλεια».

Ο κ. Πέτροβιτς δήλωσε: «Θετικά ανταποκρίθηκε ο Yπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο αίτημα μας για επανασύσταση του καταργηθέντος από τις 11/2/2017 Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και τη στελέχωση των οργανικών θέσεων με τους αποσπασμένους Εβρίτες αστυνομικούς που βρίσκονται αδαπανώς στην περιοχή μας. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι 120 περίπου αποσπασμένοι και καταγόμενοι από τον Έβρο αστυνομικοί, θα παραμείνουν για να ενισχύσουν την φύλαξη των συνόρων. Ταυτόχρονα, σε άλλο αίτημα που του θέσαμε, επανέλαβε ότι εξετάζει θετικά και το θέμα της αύξησης του ορίου ηλικίας στα 30 έτη, καθώς και τη μείωση του ορίου του ύψους για τις γυναίκες, στον επικείμενο διαγωνισμό πρόσληψης 800 νέων συνοριοφυλάκων».