Στην εποχή της ψηφιοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες πέρασε από χθες ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, με την ένταξή του στην υπηρεσία myKEPlive, όπως ανακοίνωσε επίσημα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η σχετική με το θέμα πρωτοβουλία του Δημάρχου Ντίνου Χαριτόπουλου, ολοκληρώθηκε με την υποβολή αιτήματος του Δήμου, προ μηνός περίπου, στο πλαίσιο του προγραμματισμού του για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του.

Ο κ. Χαριτόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θετική κατάληξη που είχε η διεκδίκηση, επισημαίνοντας ότι “σε συνθήκες κορωνοϊού εντάθηκαν οι προσπάθειες του Δήμου ώστε οι δημότες του να εξυπηρετούνται από μακριά, γρήγορα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια για την υγεία τους”.

Ο συνολικός αριθμός των Δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα myKEPlive ανέρχεται στους 151, και το σύνολο των ΚΕΠ, στα 193. Παράλληλα, 959 υπάλληλοι των ΚΕΠ έχουν εκπαιδευτεί στον χειρισμό της πλατφόρμας, την οποία σχεδίασε και υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι τα ψηφιακά ραντεβού στα ΚΕΠ διεξάγονται κατόπιν ραντεβού μέσω του myKEPlive.gov.gr. Η υπηρεσία διεκπεραιώνει μέσω βιντεοκλήσης, διαδικασίες υψηλής ζήτησης για τέσσερις κατηγορίες υπηρεσιών:

  • Πληροφόρηση-Αίτηση.
  • Εξυπηρέτηση από τον Δήμο σας.
  • Εξυπηρέτηση πολιτών με Αναπηρία.
  • Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις.

Οι ώρες εξυπηρέτησης που μπορούν να επιλέξουν οι πολίτες είναι από τις 08:00 έως τις 14:30.