Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας διάγνωσης για COVID-19 στον οικισμό Νέου Σιδηροχωρίου Κομοτηνής (στο πρώην δημαρχείο), θα διενεργηθούν αύριο Τρίτη 29 Δεκεμβρίου κατά τις ώρες 10:00 – 13:00.

Επίσης, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι μέσα από το αυτοκίνητο, στον χώρο της εβδομαδιαίας Λαϊκής Αγοράς Κομοτηνής, από τις 10:00 έως τις 14:00.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα γίνουν από Κινητή Μονάδα Υγείας του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαμορφωθεί μια εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη μέση της εορταστικής περιόδου.

Ο Δήμος Κομοτηνής ευχαριστεί για τη συνδρομή το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αλλά και  το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής για τους ελέγχους που θα γίνουν μέσα από το αυτοκίνητο.

Με αφορμή τη διενέργεια των δειγματοληπτικών ελέγχων και λαμβάνοντας υπ’ όψη τις παραβάσεις των τελευταίων ημερών σε επίπεδο Δήμου, ο Δήμαρχος Ιωάννης Γκαράνης συνιστά την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων και τη διατήρηση της φυσικής απόστασης, για τον σεβασμό της δημόσιας υγείας.

Οι πολίτες που θέλουν να υποβληθούν σε τεστ μέσα από το αυτοκίνητο θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να έχουν προηγουμένως στείλει sms με αριθμό 1 στο 13033, για τη μετακίνησή τους.