Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης απέστειλε συγχαρητήριες επιστολές σε δύο Κομοτηναίους μαθητές που το τελευταίο χρονικό διάστημα απέσπασαν σημαντικά βραβεία και διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο.

Συγκεκριμένα:

  •  στον Αθανάσιο Κιουτσούκη, μαθητή του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής, που κέρδισε το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Δοκιμίου που διοργάνωσε το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» με την υποστήριξη της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία), με θέμα τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.
  • στη Χρυσάνθη Χρυσοχοΐδη, μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής, που διακρίθηκε με την υψηλότερη διάκριση «Καλύτερος Εμπειρογνώμονας» στην κατηγορία «Δικαιώματα του Παιδιού-Το Δικαίωμα στην Υγεία», στην 5η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Κομοτηνής τονίζει τα εξής:

«Απευθύνω από τα βάθη της καρδιάς μου θερμότατα συγχαρητήρια και στους δύο αυτούς μαθητές μας. Σε δυο νέα παιδιά που με τις βραβεύσεις τους και τις διακρίσεις τους τίμησαν το σχολείο τους και την πόλη τους. Ως Δήμαρχος Κομοτηνής αισθάνομαι ιδιαίτερη υπερηφάνεια, γιατί σε μια εποχή όπου το Πνεύμα και ο Λόγος περιθωριοποιούνται από τα ισοπεδωτικά καταναλωτικά πρότυπα της ευκολίας και της απουσίας σκέψης και καλλιέργειας, δύο νέοι συμπολίτες μας αποδεικνύουν έμπρακτα ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα. Δουλεύουν και διακρίνονται σε πανελλήνιο επίπεδο για τη θεωρητική τους κατάρτιση, την πνευματική τους δουλειά και τον συγκροτημένο λόγο τους. Τους εύχομαι να συνεχίσουν με την ίδια ορμή και ικανότητα και να δουν όλους τους στόχους τους να εκπληρώνονται».