Σε έξι ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού στον Δήμο Ιάσμου όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν, και συγκεκριμένα: ένα στη δημοτική ενότητα Αμαξάδων, δύο στη δημοτική ενότητα Σώστη, και τρία στη δημοτική ενότητα Ιάσμου.

Η πανδημία του vovid-19 δυστυχώς στοίχισε τη ζωή σε δέκα δημότες Ιάσμου. Πρόκειται για έξι άνδρες και τέσσερις γυναίκες – πέντε από τη δημοτική ενότητα Ιάσμου, τέσσερις από τη δημοτική ενότητα Σώστη και έναν από τη δημοτική ενότητα Αμαξάδων – με διάμεση ηλικία τα 76 έτη.

Εν όψει των εμβολιασμών, ως Εμβολιαστικό Κέντρο θα λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Ιάσμου. Ήδη οι δημοτικές υπηρεσίες το προετοιμάζουν καταλλήλως με εργασίες καθαρισμού, διαμόρφωσης και ελαιοχρωματισμού, ενώ η Περιφέρεια ΑΜ-Θ παραχώρησε και έναν οικίσκο isobox με τον δήμαρχο να ευχαριστεί τη διοίκηση της Περιφέρειας.

Τέλος, ο Οντέρ Μουμίν, επισημαίνοντας πως ο Δήμος Ιάσμου σε επίπεδο νομού Ροδόπης έχει τα λιγότερα κρούσματα και τις λιγότερες απώλειες, απευθύνει μήνυμα εγρήγορσης εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, κάνοντας λόγο για ανάγκη μεγάλης προσοχής και ατομικής ευθύνης.