Εγκρίθηκε και δεύτερη αίτηση του ΓΕΛ Ιάσμου για να συμμετέχει την περίοδο 2020-2022 σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Start with Yourself».

Στο έργο συμμετέχουν σχολεία από την Πορτογαλία, από όπου προέρχεται και το σχολείο που συντονίζει, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πολωνία και την Τουρκία.

Σήμερα πολλά σχολεία στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν την πρόκληση να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά διδάσκοντάς τους την αξία της κοινωνικής ενσυναίσθησης, της ευγένειας, της αδελφικής αγάπης και του διαπολιτισμικού διαλόγου, ώστε να μπορούν να νιώσουν τα οφέλη της κοινωνικής ένταξης και να είναι σε θέση να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις, τις κοινωνικές διακρίσεις και τον σχολικό εκφοβισμό.

“Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα πιστεύοντας ακράδαντα ότι τα σχολεία διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, παρέχοντάς τους όχι μόνο γνώσεις, αλλά και βοηθώντας τους να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους, να μάθουν την αξία της ανεκτικότητας, του αλληλοσεβασμού και της κοινωνικής ενσυναίσθησης”, σημειώνει η Διευθύντρια του ΓΕΛ Ιάσμου και υπεύθυνη της παιδαγωγικής ομάδας κ. Βάγια Σερέτη, και συμπληρώνει: “Η δημιουργία της διασχολικής ομάδας έγινε στη βάση της αμοιβαίας εκτίμησης, καθώς με αρκετούς από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων εταίρων έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν σε άλλα προγράμματα. Έχοντας επισκεφθεί το σχολείο μας και μένοντας πολύ ικανοποιημένοι από την υψηλή ποιότητα των μαθησιακών δραστηριοτήτων, από τη φιλοξενία μας αλλά και από τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, επεδίωξαν την εκ νέου συνεργασία μας, κάτι που μας τιμά ιδιαιτέρως“.

Η νέα συγκυρία όμως, όπως έχει δημιουργηθεί λόγω της λήψης μέτρων κατά της πανδημίας, οδηγεί σε επανασχεδιασμό των δραστηριοτήτων που είχαν προγραμματιστεί. Έτσι, η παιδαγωγική ομάδα με υπεύθυνη την κ. Σερέτη, έχει συγκροτηθεί και εργάζεται εξ αποστάσεως με τη χρήση συνεργατικών ψηφιακών εργαλείων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).