Παρά το τσουχτερό κρύο, χιλιάδες Κομοτηναίοι παρακολούθησαν την παρέλαση της 76ης επετείου του “ΟΧΙ” στην οποία συμμετείχαν σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, και τμήματα του στρατού.

Δεν παρέστη εκπρόσωπος της Κυβέρνησης!

Παρά τις οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, ο κόσμος αντάλλαξε “χρόνια πολλά” με λαμπερά πρόσωπα και φρόνημα υψηλό, στη θέα της μαθητιώσας νεολαίας που αποτελεί το μέλλον του τόπου, του στρατού που εγγυάται με επάρκεια την εθνική ακεραιότητα, και των πολιτιστικών συλλόγων που κρατούν άσβεστη την πολιτισμική ταυτότητα του ελληνισμού.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK

Χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης, από την εξέδρα των επισήμων παρακολούθησαν την παρέλαση, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής, Διοικητής της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας “Πόγραδετς” (29 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ), Ταξίαρχος Νικόλαος Νιζάμης, οι Βουλευτές Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, οι προϊστάμενοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, Μαρίνος Κωνσταντινίδης και Μαριγούλα Κοσμίδου αντιστοίχως, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης,  η εκπρόσωπος του ΔΠΘ Καθηγήτρια Ζωή Γαβριηλίδου, ο Σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί, ο ιερέας της αρμενικής κοινότητας Κομοτηνής Μπαρέντ Χατσεριάν, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής Νότης Χαραλαμπίδης, ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής Δημήτρης Πολιτειάδης.

Της παρέλασης προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Επίσκοπο, και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων.

Υπεύθυνος της μαθητικής παρέλασης ήταν ο προϊστάμενος του γραφείου φυσικής αγωγής της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ροδόπης, κ. Χρήστος Γαντσίδης.

Ο Διοικητής της 140 Αυτοκινούμενης Μοίρας Μέσου Πυροβολικού (140 ΑΚ ΜΜΠ) της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧΙ ΤΘΤ), Αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Κούγιος, είχε το γενικό πρόσταγμα της στρατιωτικής παρέλασης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κατάθεση στεφάνων

Παρέλαση