Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια θα διαθέσει στη Δημοσυνεταιριστική «Έβρος» Α.Ε. πόρους ύψους 2.101.780 ευρώ από το πρόγραμμα CLLD-LEADER για την υλοποίηση έργων ιδιωτικού χαρακτήρα σε αγροτικές περιοχές των Δήμων Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.
Πρόκειται για δράση ενίσχυσης ιδιωτικών επενδύσεων με στόχο την τοπική ανάπτυξη στις συγκεκριμένες περιοχές, που αφορούν είτε στη μεταποίηση και στην εμπορία γεωργικών προϊόντων (ελαιοτριβεία, τυροκομεία, οινοποιεία, παγωτοποιεία, κ.ά.), είτε στον τουρισμό (ξενοδοχεία, επιπλωμένα δωμάτια, κ.ά.), είτε στον τομέα της παροχής υπηρεσιών (άθληση, διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, κ.ά.).
Συνολικά θα ωφεληθούν είκοσι ιδιωτικές επενδύσεις, η συνολική ενίσχυση των οποίων μαζί με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, φτάνει τα 3.805.850 ευρώ.
Με αφορμή την έγκριση της χρηματοδότησης, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε τα γραφεία της Δημοσυνεταιριστικής «Έβρος» Α.Ε. στον Προβατώνα, με τον περιφερειακό σύμβουλο Έβρου Βασίλη Δελησταμάτη, και είχε ενημέρωση για τις επενδύσεις που θα ενισχυθούν, από τον Πρόεδρο της εταιρείας, Δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο, και τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας Βαγγέλη Καζάκη.