– Θα διατεθούν σε 14 πόλεις της Περιφέρειας / Αναμένεται η παραλαβή 24 ακόμη ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ.

«Το θέμα της υγείας είναι κυρίαρχο για όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ. Η υγεία είναι το κορυφαίο αγαθό. Υπάρχουν ελλείμματα λόγω της κρίσης. Προσπαθούμε ως Περιφέρεια να συμβάλλουμε σε λύσεις», τόνισε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης, κατά την τελετή παραλαβής 21 νέων ασθενοφόρων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Τα ασθενοφόρα, που χρηματοδότησε η Περιφέρεια μέσω του ΕΣΠΑ – ΠΕΠ ΑΜ-Θ 2007-2013, είναι πλήρως εξοπλισμένα, το συνολικό κόστος τους ανέρχεται στα 1.270.614 €, και θα διατεθούν: από δύο στη Σαμοθράκη, στο Σουφλί, στα Δίκαια, στην Προσοτσάνη, στο Νευροκόπι, στο Παρανέστι, στην Ελευθερούπολη και στον Πρίνο, και από ένα στην Ορεστιάδα, στη Χρυσούπολη, στον Ίασμο, στις Σάππες, στη Σταυρούπολη και στα Άβδηρα.

Όπως σημείωσε μάλιστα ο Περιφερειάρχης, εκτός από αυτά τα 21 ασθενοφόρα, εκκρεμούν χρηματοδοτήσεις από το ΠΕΠ ΑΜ-Θ για δύο ακόμη προμήθειες, 14 και 10 ασθενοφόρων αντιστοίχως, προς το ΕΚΑΒ, που διαχειρίζεται και τους διαγωνισμούς. «Οι ταχύτητες στις διακομιδές μετά την ολοκλήρωσή τους θα διαμορφώσουν ένα νέο τοπίο στον χώρο της νοσοκομειακής περίθαλψης», συμπλήρωσε ο κ. Παυλίδης.