Την ενίσχυση του Δήμου Μύκης με έκτακτο κονδύλι ύψους 200.000 €, ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που έχουν ανακύψει από τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Μύκης Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν, αναφέρει:

«Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη, και για μια ακόμη φορά τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά Νικόλαο, για την αμεσότητα των ενεργειών τους, την ευαίσθητη προσέγγιση και την στάση τους απέναντί μας. Μετά τα αιτήματα που θέσαμε χθες, 29 Μαρτίου 2020, κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού στην περιοχή μας, με τίτλο «Προτεινόμενες Δράσεις και έργα του Δήμου Μύκης λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού», η ανταπόκριση ήταν άμεση. Σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη, μας διαβεβαίωσε για την έγκριση χρηματοδότησης των μέτρων αυτών, ύψους 200.000 €.

Τα μέτρα αυτά αφορούν:

  • την ημερήσια σίτιση άπορων και ευπαθών ατόμων του Δήμου.
  • την απολύμανση κοινόχρηστων δημόσιων χώρων και κτιρίων, οδών εντός των οικισμών, χώρων συγκέντρωσης των κάδων απορριμμάτων.
  • τη συντήρηση και ανακαίνιση των παιδικών χαρών και πάρκων του Δήμου.
  • την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», στην καθαριότητα και ύδρευση, για να μας υποστηρίξει στο δύσκολο έργο που κληθήκαμε να ασκήσουμε.

Ευχαριστούμε και πάλι θερμά. Χαιρόμαστε που είστε αρωγοί στο έργο μας και μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, να υπηρετούμε και να φροντίζουμε τους δημότες μας, ειδικά αυτές τις δύσκολες ημέρες, με τέτοιο τρόπο ώστε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και να αντιμετωπίσουμε την γενικότερη κατάσταση».