Διακόσια περίτεχνα έργα, δημιουργημένα από μέλη του συλλόγου «Γυναίκα και Δημιουργία», που φέτος συμπληρώνει είκοσι χρόνια ζωής, εκτίθενται από χθες μέχρι και αύριο Κυριακή 17/1 στο Ίδρυμα Παπανικολάου της Κομοτηνής.

Η έκθεση φιλοξενεί πίνακες ζωγραφικής, αγιογραφίες, συνθέσεις, κατασκευές βιτρώ, κολάζ, κεντήματα, πλεκτά, κοσμήματα, κ.ά., με τα περισσότερα κομμάτια να εκτίθενται για πρώτη φορά.

«Ο επισκέπτης συναντά το μεράκι και την έκφραση των γυναικών που τα δημιούργησαν», σημειώνει η πρόεδρος του συλλόγου κ. Νατάσσα Λιβεριάδου.

Η έκθεση εντάσσεται στη σειρά επετειακών εκδηλώσεων και δράσεων που έχει προγραμματίσει ο σύλλογος, στην οποία ακόμη περιλαμβάνονται προσεχώς, επισκέψεις σε μουσεία, πανηγυρική συνεστίαση, καθώς και το ανέβασμα του δέκατου θεατρικού έργου του συλλόγου.

Ο σύλλογος «Γυναίκα και Δημιουργία» ιδρύθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 1996 ως μετεξέλιξη της θεατρικής ομάδας γυναικών που είχε συσταθεί μέσω δημοτικών προγραμμάτων-δράσεων. Με εφαλτήριο την αγάπη των πρώτων εκείνων μελών της θεατρικής ομάδας για το θέατρο, δημιουργήθηκε ο σύλλογος, που στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε σε διάφορους τομείς (πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημερωτικές ομιλίες, περιβαλλοντικές δράσεις, κοινωνικούς αγώνες, φιλανθρωπικές ενέργειες, εκπαιδευτικές εκδρομές, κ.ά.).

Όσο για το αν ήταν εύκολο ή δύσκολο το να κρατηθεί ζωντανός και ενεργός επί είκοσι συνεχόμενα χρόνια ο σύλλογος, η κ. Λιβεριάδου υπογραμμίζει ότι το «μυστικό» της επιτυχούς δραστηριοποίησης του, προκύπτει από την ανιδιοτέλεια και την εθελοντική διάθεση, την αγάπη και το μεράκι, που χαρακτηρίζουν τις 250 γυναίκες-μέλη του.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:

Σήμερα Σάββατο 16/1: 18:00 – 21:00

Αύριο Κυριακή 17/1: 10:30 – 13:30

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
από τα χθεσινά εγκαίνια της έκθεσης