20 διαδικτυακές παραστάσεις On Demand από την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη

Με το έργο "Ο Θησέας και ο Μινώταυρος" - Μια προσεγμένη σε όλες τις λεπτομέρειές της παραγωγή.
SAMSUNG CSC

Είκοσι διαδικτυακές παραστάσεις, με το έργο “Ο Θησέας και ο Μινώταυρος”, θα δώσει η Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Τόσο τα παιδιά όσο και το ευρύ κοινό, παρακολουθούν την πορεία του δημοφιλή ήρωα της μυθολογίας μας μέσα από μια προσεγμένη σε όλες τις λεπτομέρειές της παραγωγή.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο διάδοχος του θρόνου των Αθηνών, Θησέας, αφού έμαθε από τη μητέρα του, Αίθρα, για την καταγωγή του, παίρνει κάτω από έναν μεγάλο βράχο τα πέδιλα και το σπαθί που του είχε αφήσει ο πατέρας του, Αιγέας, βασιλιάς των Αθηνών, και ξεκινάει από την Τροιζήνα να πάει στην Αθήνα να τον συναντήσει. Δεν άκουσε όμως τη συμβουλή της μητέρας του να ταξιδέψει με καράβι, προτίμησε να πάει από την ξηρά. Ήθελε να ακολουθήσει ένα πιο δύσκολο και δύσβατο μονοπάτι, ώστε να καθαρίσει τον δρόμο από τους εγκληματίες και τους ληστές που λυμαίνονταν την περιοχή, έχοντας ως πρότυπο τον Ηρακλή και τους άθλους  του.

20 διαδικτυακές παραστάσεις On Demand από την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν ΡουγγέρηΤο έργο χωρίζεται σε δύο μέρη

Στο πρώτο μέρος, που περιλαμβάνεται η πορεία του Θησέα από την Τροιζήνα στην Αθήνα, αποφασίστηκε να δοθεί σκηνοθετικά και εικαστικά, αριστοφανικός χαρακτήρας, αποφεύγοντας έτσι τις δύσκολες εικόνες για τους μικρούς θεατές. Στο δεύτερο μέρος περιλαμβάνονται: Το ταξίδι του Θησέα προς την Κρήτη που θα αποδοθεί εικαστικά με εντυπωσιακό τρόπο μέσα από τη δημιουργία ενός θαλάσσιου κόσμου πάνω στη σκηνή, και το παλάτι του Μίνωα και ο περίφημος λαβύρινθος μέσα στον οποίο ο Θησέας παίρνοντας τον μίτο από τη βασιλοπούλα Αριάδνη θα βοηθηθεί ώστε να φτάσει στον Μινώταυρο και να πετύχει τον σπουδαιότερο άθλο του.

Όλα αυτά με κρητική λύρα, μαντινάδες, χορό  και παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης.

20 διαδικτυακές παραστάσεις On Demand από την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν ΡουγγέρηΣυντελεστές: Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη, Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή, Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή, Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας, Μουσική επεξεργασία-Videoart: Αντώνης Δελαπόρτας, Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής.

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Κατερίνα Γεωργάκη, Μάϊρα Γεωργάρου, Άρης Δελαγραμμάτικας, Χριστίνα Κουλουμπή, Μανώλης Κλωνάρης, Γιώργος Μπανταδάκης, Στέλιος Νίνης, Σωτήρης Σουριανός και Βασίλης Τσιγκριστάρης.

20 διαδικτυακές παραστάσεις On Demand από την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν ΡουγγέρηΚάλεσμα της Κάρμεν Ρουγγέρη: “Με την ελπίδα ότι θα έχουμε δίπλα μας το αξιόλογο κοινό μας που τόσα χρόνια μας στηρίζει, σε μια περίοδο που το θέατρο έχει κλείσει τις πόρτες του λόγω της πανδημίας, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα είδος κινηματογραφούμενου θεάτρου που θα επιτρέψει στους φίλους μας να μη χάσουν τις παραστάσεις μας. Ξεκινάμε, λοιπόν, με τον «Θησέα και Μινώταυρο». Μια παράσταση που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τον κύκλο της. Σκοπός μας, η προβολή της μέσω διαδικτύου, να μας επιτρέψει, πάνω απ’ όλα, να υπάρχουμε, και ακόμα, να συμβάλλει στη βιωσιμότητα της παιδικής μας σκηνής μια που οι προβολές αυτές θα είναι επί πληρωμή (on demand). Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη από τις 20 Δεκεμβρίου και για είκοσι μέρες, ώστε να μπορέσει να φτάσει σε όλα τα σπίτια, σε όλα τα νησιά και σε όλες τις γωνιές της πατρίδας μας. Επιπλέον μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε ομογενείς που ζούνε σε όλα τα μέρη της γης, να βρίσκονται σε επικοινωνία με την πατρίδα τους και να γνωρίσουν την υπέροχη Ελληνική Μυθολογία. Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε, ότι τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ζωντανό θέατρο. Και βέβαια, ελπίζουμε, ότι όταν θα περάσει αυτή η πανδημία, τα θέατρά μας θα ξαναγεμίσουν με κόσμο”.

ONLINE ΠΡΟΒΟΛΗ – VIDEO ON DEMAND: ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΑΠΟ 20.12 ΕΩΣ 10.01.2021

Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ

Προπώληση:https://www.ticketservices.gr/event/thiseas-kai-minotavros-video-on-demand/

20 διαδικτυακές παραστάσεις On Demand από την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη 20 διαδικτυακές παραστάσεις On Demand από την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη 20 διαδικτυακές παραστάσεις On Demand από την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη 20 διαδικτυακές παραστάσεις On Demand από την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη 20 διαδικτυακές παραστάσεις On Demand από την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη 20 διαδικτυακές παραστάσεις On Demand από την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη 20 διαδικτυακές παραστάσεις On Demand από την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη 20 διαδικτυακές παραστάσεις On Demand από την Παιδική Σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood