20/6 – Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους εργαζόμενους πεδίου των αυτοκινητοδρόμων

Μεριμνούν νυχθημερόν για την ασφάλεια οδηγών και επιβατών σε συνθήκες υψηλού κινδύνου. Αξίζουν την προσοχή όλων μας.
attiki-odos-erga-696x560

Το δίκτυο ελληνικών αυτοκινητοδρόμων των μελών της HELLASTRON* προσφέρει ασφαλή οδική πρόσβαση σε κάθε γωνιά της ηπειρωτικής Ελλάδας στηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη και απασχολεί περισσότερους από 6.000 εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι πεδίου είναι  κυρίως πληρώματα οχημάτων περιπόλων οδικής ασφάλειας, ομάδες εργασίας αρμόδιες για τη συντήρηση και λειτουργία των υποδομών, καθώς και εργαζόμενοι των εμπλεκόμενων αρμόδιων φορέων, όπως αστυνομικοί, πυροσβέστες, διασώστες, κ.ά.

Αντιμετωπίζουν συμβάντα και ατυχήματα, φροντίζουν για την καθαριότητα του δρόμου, ελέγχουν, επισκευάζουν και βελτιώνουν την υποδομή.

Γι’ αυτό, όπου και όταν βλέπουμε φάρους περιπολικών, φωτεινά βέλη που αναβοσβήνουν, κώνους στο οδόστρωμα, κίτρινα ή πορτοκαλί γιλέκα, μειώνουμε αμέσως ταχύτητα, αυξάνουμε την προσοχή και τη συγκέντρωσή μας, και ακολουθούμε κατά γράμμα τη σήμανση και τις οδηγίες.

Και, πάντοτε, όταν οδηγούμε, αποφεύγουμε οδηγικές συμπεριφορές που μπορούν να προκαλέσουν ατύχημα, σε εμάς τους ίδιους ή σε άλλους, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης

Η ασφάλεια όσων εργάζονται στους αυτοκινητόδρομους είναι βασική προτεραιότητα των εταιρειών λειτουργίας των αυτοκινητοδρόμων. Η Ένωση Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων HELLASTRON, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτοκινητοδρόμων ASECAP, κάνει αυτή την προτεραιότητα πράξη υλοποιώντας στην Ελλάδα την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τους εργαζόμενους πεδίου.

*Η HELLASTRON είναι ο φορέας των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων και υποδομών με διόδια. Τα μέλη του διαχειρίζονται ένα δίκτυο 2.159 χιλιομέτρων που συνεχώς επεκτείνεται, προσφέροντας στους οδηγούς και επιβάτες οδική ασφάλεια και υπηρεσίες υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood