20.000 γάντια μιας χρήσης για τις ανάγκες των αστυνομικών που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη και στις Καστανιές Έβρου, προσέφερε δια του Υπουργείου Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης, η εταιρεία “MEDITRAST”.

Τη δωρεά παρέδωσε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ο Υφυπουργός Θεόδωρος Καράογλου επισημαίνοντας πως “η ιδιωτική πρωτοβουλία στέκεται πολύτιμος αρωγός στη συντονισμένη προσπάθεια της Πολιτείας ώστε να κερδίσουμε τον πόλεμο απέναντι στον κορωνοϊό με τις λιγότερες δυνατές απώλειες”. Πρόσθεσε, επίσης, πως “το κράτος δεν θα αφήσει κανέναν απροστάτευτο στη μάχη αυτή”, και συμπλήρωσε: “Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ελληνική Πολιτεία προσπαθεί συντεταγμένα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του κορωνοϊού που απειλεί τη δημόσια υγεία. Με αιχμή του δόρατος τις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και τα Σώματα Ασφαλείας, όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το Υπουργείο Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης στέκεται αρωγός στη συλλογική προσπάθεια, ζητώντας ενεργή συμπαράσταση από ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες παράγουν προϊόντα τα οποία είναι απαραίτητα στην αντιμετώπιση του επικίνδυνου ιού”. Ο κ. Καράογλου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τη “MEDITRAST”, “εταιρεία που αποτελεί το πρώτο καλό παράδειγμα και καλώ και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις να σταθούν σύμμαχοι στην προσπάθεια που καταβάλλει η Πολιτεία”. Τέλος, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας υπογραμμίζοντας: “Το κράτος, οι φορείς, οι υπηρεσίες, οι πολίτες, όλοι μαζί, ενωμένοι, ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών, θα νικήσουμε. Δίνουμε μια δύσκολη μάχη εναντίον ενός αόρατου εχθρού, όμως αισιοδοξούμε ότι συντεταγμένα και πειθαρχημένα θα ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση. Άλλωστε ο Ελληνισμός έχει αποδείξει ότι ενωμένος πετυχαίνει τις μεγαλύτερες νίκες”.

Από την πλευρά του ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Καράογλου και τη “MEDITRAST” για την ευγενική προσφορά της, αναφέροντας: “Πρόκειται για μια πράξη που αφενός αποδεικνύει τη δύναμη της κοινωνικής αλληλεγγύης, και αφετέρου την αγάπη για τα Σώματα Ασφαλείας. Εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλες προσφορές από ιδιωτικές εταιρείες. Τα γάντια τα χρειαζόμαστε και θα προστεθούν στα υλικά που ήδη μας παρέχει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της “MEDITRAST”, σημείωσε πως “η ανταπόκριση της εταιρείας στο κάλεσμα του Υφυπουργού κ. Θεόδωρου Καράογλου, ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει. Εμείς μένουμε στο σπίτι και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται στο δρόμο προστατεύοντας τη ζωή και την περιουσία μας”.