– 6/3, Εθνική Ημέρα Αντιμετώπισης του Σχολικού Εκφοβισμού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχοντας την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό (συμμετέχουν 19 οργανισμοί από συνολικά 13 κράτη της Ε.Ε.), για μία ακόμη χρονιά υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης παιδιών και ενηλίκων για το Φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού.

Στόχος του Οργανισμού δεν είναι μόνο η ενημέρωση για το φαινόμενο, αλλά και η αντιμετώπισή του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση καταρχήν των παιδιών, το σύνολο των δυνάμεών του, θέλοντας έτσι να τα προσεγγίσει με τα μέσα που τα ίδια χρησιμοποιούν, δηλαδή την τεχνολογία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον εθελοντισμό.

χαμογελοΑναλυτικότερα:

– Το YouSmile, η δράση των μαθητών-εθελοντών του οργανισμού (http://www.yousmile.gr/), θα φιλοξενεί διαδικτυακές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές από εφήβους.

– Στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.hamogelo.gr και στα social media, θα αναρτώνται άρθρα ψυχολόγων, έρευνες, προσωπικές ιστορίες και στοιχεία αναφορικά με το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού.

– Εξειδικευμένη ομάδα ψυχολόγων του Οργανισμού, θα υλοποιεί στοχευμένες στο φαινόμενο διαδραστικές παρεμβάσεις, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πανελλαδικά.

Παρακολουθήστε το spot που υλοποίησαν οι YouSmilers, εθελοντές μαθητές του Οργανισμού, εδώ.

Περισσότερα (άρθρα, spots, στοιχεία), στο site του οργανισμού: www.hamogelo.gr