2ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής: Μικροί ζωγράφοι – “Μεγάλα” έργα!

Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα του Προγράμματος «Με αφορμή έναν πίνακα, μαθαίνω-παίζω-τραγουδώ, ταξιδεύω και δημιουργώ!» που υλοποίησε το Ολοήμερο Τμήμα του 2ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής.

Η έκθεση, που διοργανώνεται με τη στήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, εγκαινιάστηκε χθες 30 Μαΐου και θα λειτουργήσει και σήμερα 6-8 μ.μ. στην Καπναποθήκη Κομοτηνής.

Με έκθεση έργων των μαθητών του, ολοκλήρωσε το Ολοήμερο Τμήμα του 2ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, το εικαστικό/εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποίησε με τίτλο «Με αφορμή έναν πίνακα, μαθαίνω-παίζω-τραγουδώ, ταξιδεύω και δημιουργώ!».

Στόχος του προγράμματος ήταν η προσέγγιση έργων τέχνης στη γνωστική, αισθητική και συναισθηματική τους διάσταση.

Τα παιδιά απόκτησαν γνώσεις γνωρίζοντας διάσημους ζωγράφους, τις τεχνοτροπίες και τα έργα τους, τα οποία προσέγγισαν μέσα από όλα σχεδόν τα πεδία του προγράμματος σπουδών του νηπιαγωγείου, όπως η γλώσσα, η λογοτεχνία, τα μαθηματικά, η πληροφορική.

Δημιούργησαν, δε, εντυπωσιακά έργα, με θέματα όπως «Η Φιλία», «Ο εαυτός μου και οι άλλοι», «Πόλεμος και Ειρήνη», «Εποχές και καιρικά φαινόμενα», «Συναισθήματα», «Μουσική», «Φιλαναγνωσία».

«Αγαπήσαμε πολύ το πρόγραμμα το οποίο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών», ανέφερε μεταξύ άλλων η υπεύθυνη νηπιαγωγός του προγράμματος, Άσπα Ιωαννίδου.

Συγκινημένη η Σχολική Σύμβουλος της 18ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Ροδόπης, Χριστίνα Βαλσαμάκη, συνεχάρη την κ. Ιωαννίδου, τις συναδέλφους της και τη Διευθύντρια του νηπιαγωγείου, και εξήρε το έργο τους.

Σε ανάλογο μήκος κύματος, τα συγχαρητήρια του εξέφρασε και ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Γιάννης Σιγούρος.

Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης απονεμήθηκαν στα παιδιά και οι έπαινοι που κέρδισαν με το έργο τους «Χρυσάνθεμα», που ανάμεσα σε εξακόσια έργα από όλη την Ελλάδα επιλέχθηκε ως ένα από τα τριάντα καλύτερα, σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας.

Η έκθεση, που διοργανώνεται με τη στήριξη της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, εγκαινιάστηκε χθες 30 Μαΐου και θα λειτουργήσει και σήμερα 6-8 μ.μ. στην Καπναποθήκη Κομοτηνής.

Σχετικές δημοσιεύσεις