2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής-Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού: 24 χρόνια μαζί και για πάντα

- του Θεόδωρου Επταμηνιτάκη, διευθυντή 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής.
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (4)
  • του Θεόδωρου Επταμηνιτάκη, διευθυντή 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής.

Ήταν Απρίλης του 1994, όταν μετά από έναν χρόνο προετοιμασίας, το σχολείο μας άνοιξε την αγκαλιά του και υποδέχθηκε για πρώτη φορά αντιπροσωπεία μαθητών, καθηγητών και γονέων από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού.

Από τότε μέχρι σήμερα, 24 χρόνια μετά, τα δύο σχολεία διατηρούν, συντηρούν και ενισχύουν τις αδελφικές τους σχέσεις, ανταλλάσσοντας επισκέψεις κάθε χρόνο, μία στην Κομοτηνή και μία στη Λεμεσό.

2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής-Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού: 24 χρόνια μαζί και για πάνταΦέτος ήταν η δική μας σειρά να φιλοξενήσουμε τα μακρινά αδέλφια μας. Φιλοξενήσαμε στο σχολείο και στην πόλη μας την κυπριακή αντιπροσωπεία. Η υποδοχή που έγινε στον χώρο του σχολείου, ήταν θερμή και συγκινητική.

Οι φιλοξενούμενοί μας ξεναγήθηκαν σε σημαντικά σημεία αρχαιολογικού, ιστορικού και φυσικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής, και ενημερώθηκαν από τους κατά τόπους υπεύθυνους, τους οποίους και ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Οχυρό Νυμφαίας όπου κατέθεσαν και στεφάνι, στο Φυλάκιο Γέφυρας Κήπων, στο Δάσος της Δαδιάς όπου παρατήρησαν τα αρπακτικά, στο Αυξέντιο Ξάνθης όπου επισκέφθηκαν το Μουσείο Γρηγόρη Αυξεντίου και ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη του χώρου, αλλά και στο Πόρτο Λάγος όπου επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου και την εκκλησία της Παναγίας. Ακόμη, περπάτησαν στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης αλλά και στην Αλεξανδρούπολη και στο Σουφλί, ενώ διασκέδασαν με τις εναλλακτικές δραστηριότητες στον Νέστο.

Είχαν όμως και επίσημες συναντήσεις, αφού όλη την αντιπροσωπεία μαζί με τους μαθητές του σχολείου μας, τους δέχθηκαν και τους δεξιώθηκαν ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης και ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη ο οποίος τους παρέθεσε και γεύμα.

Όπως όμως όλα τα ωραία, έτσι και αυτές οι έξι μέρες έφτασαν πολύ γρήγορα στο τέλος τους. Η αρχή των δακρύων ξεκίνησε από το αποχαιρετιστήριο δείπνο όπου σύμφωνα και με το αρχαίο ελληνικό έθιμο περί φιλοξενίας ανταλλάχθηκαν δώρα από το ένα σχολείο προς το άλλο. Δόθηκαν υποσχέσεις για συνέχιση της αδελφοποίησης και νιώσαμε ικανοποιημένοι που βάλαμε και φέτος το λιθαράκι μας για να υψωθεί ακόμα πιο ψηλά ο πύργος των αδελφικών μας σχέσεων.

2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής-Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού: 24 χρόνια μαζί και για πάνταΟι φιλοξενούμενοί μας αποχώρησαν μέσα σε εναγκαλισμούς, δάκρυα, ευχές, ευχαριστίες και υποσχέσεις για γρήγορο ξανασμίξιμο. Έφυγαν παίρνοντας μαζί τους στο νότιο άκρο του ελληνισμού αξέχαστες εικόνες και εμπειρίες από την παραμονή τους στον βορρά της Ελλάδας.

Ήταν έξι μέρες αξέχαστες και θεωρούμε ότι οι πρωτεργάτες της αδελφοποίησης που μας επισκέφθηκαν με την αντιπροσωπεία, νιώθουν περήφανοι για το έργο τους και τη συνέχειά του.

Είναι καλό να τονίσουμε ότι όλες οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες κατά την εξαήμερη παραμονή των φίλων μας από την Κύπρο στην περιοχή μας, υλοποιήθηκαν με τις συνδυασμένες προσπάθειες της ομάδας φιλοξενίας των καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Η συμβολή, η συνδρομή και η προσφορά τους σε όλα τα επίπεδα ήταν καθοριστική για την επίτευξη του στόχου μας.

Εμείς από τη μεριά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επίσημους φορείς και όλους τους ιδιώτες που μας βοήθησαν και συνετέλεσαν με οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood