Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, στο πλαίσιο του Interreg Greece-Bulgaria CHIC, διοργανώνει διασυνοριακό διαδικτυακό φεστιβάλ-WEB FESTIVAL, με δωρεάν συμμετοχή, και τίτλο “Συνδέοντας την κοινή πολιτιστική παράδοση/Connecting common cultural living tradition”, από τις 2 έως και τις 6 Δεκεμβρίου.

Το διασυνοριακό διαδικτυακό φεστιβάλ (web festival) θα είναι γεμάτο πολιτισμό, γεύσεις, ήθη και έθιμα από τις περιοχές της Κομοτηνής και του Χάσκοβο Βουλγαρίας.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

  • δύο πολιτισμικά σεμινάρια με συμμετοχές και από τις δύο περιοχές-στόχους, με σκοπό να προσφέρουν γνώσεις γύρω από τα κοινά πολιτισμικά και πολιτιστικά στοιχεία ανάμεσα στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ροδόπης και της Επαρχίας Χάσκοβο. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε μια προσπάθεια δημιουργίας πολιτισμικών σχέσεων, την προώθηση μιας ενιαίας πολιτισμικής πορείας, με απώτερο στόχο την τουριστική προβολή των συγκεκριμένων περιοχών. Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και θα επαναληφθεί για διαφορετικούς συμμετέχοντες στις 3 Δεκεμβρίου, τις ίδιες ώρες.
  • Προβολή βίντεο από ήθη, γεύσεις, έθιμα και χορούς των περιοχών της Κομοτηνής και του Χάσκοβο. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα
  • Προβολή δύο μαγνητοσκοπημένων θεατρικών παραστάσεων – αναλογίων με έργα του Χρήστου Χαρτοματσίδη: «Οι θρύλοι της Νυμφαίας» από ομάδα καλλιτεχνών του Χάσκοβο, και «Ορφέας και μαινάδες» από ομάδα καλλιτεχνών της Κομοτηνής. Τα δύο έργα είναι βασισμένα σε μύθους των δύο περιοχών και η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον σύνδεσμο https://forms.gle/6SNUifF1RUSrcBvp8

Περισσότερες πληροφορίες: 25310-37770 και 25310-27484.