Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε την παραλαβή 195 νέων οχημάτων, διαφόρων τύπων, τα οποία εντάσσονται στον στόλο της.

db5b8df6 elas6Πρόκειται για:

  • 120 υπηρεσιακά αυτοκίνητα τύπου «SUV», τα οποία κατανεμήθηκαν σε Υπηρεσίες Τροχαίας σε Αττική, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Ιόνια Νησιά και Ήπειρο. Τα οχήματα αυτά αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 «ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ».
  • 40 αυτοκίνητα τύπου «VAN» (9θέσια), τα όποια κατανεμήθηκαν σε Υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης και μετανάστευσης σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Ιόνια Νησιά και Ήπειρο. Τα οχήματα αυτά αποκτήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας.
  • 18 λεωφορεία (20θέσια), τα όποια ομοίως κατανεμήθηκαν σε Υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης και μετανάστευσης σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο και Κρήτη. Και τα οχήματα αυτά αποκτήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας.
  • 10 υπηρεσιακά οχήματα μεταφοράς αστυνομικών σκύλων, που αποκτήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, και 7 συμβατικά αυτοκίνητα που αποκτήθηκαν μέσω του τακτικού προϋπολογισμού για την κάλυψη αναγκών Υπηρεσιών του Αρχηγείου.

c56deb83 elas4Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης, σύμφωνα με την κατανομή των ανωτέρω οχημάτων, όπως δημοσιεύτηκε στο bloko.gr, ενισχύεται με: 4 υπηρεσιακά αυτοκίνητα τύπου «SUV», 2 αυτοκίνητα τύπου «VAN» και ένα 20θέσιο λεωφορείο.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία θα παραλάβει τους επομένους μήνες άλλα 406 οχήματα και συγκεκριμένα: 354 περιπολικά και συμβατικά αυτοκίνητα, 43 οχήματα τύπου van και 9 δίκυκλες μοτοσικλέτες.

«Με την προσθήκη των οχημάτων ενισχύεται σημαντικά ο στόλος της Ελληνικής Αστυνομίας, αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των Υπηρεσιών του Σώματος και βελτιώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.