ΠΑΝΘΡΑ– Φιλική νίκη των πρασίνων με 3-0 επί του Αχαρναϊκού.

Νίκη με 3-0 πέτυχε ο Πανθρακικός επί του Αχαρναϊκού, στο Κοκκινόχωμα Καβάλας, στο πρώτο του φιλικό στα πάτρια εδάφη μετά την επιστροφή του από την Πολωνία όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του νικώντας και στα εκεί τρία φιλικά παιχνίδια που έδωσε.

Ο Πανθρακικός στο μεγαλύτερο διάστημα της συνάντησης με τον Αχαρναϊκό είχε πολύ καλή απόδοση, την κατοχή της μπάλας, και δημιούργησε ευκαιρίες για μεγαλύτερη σε έκταση νίκη.

Ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε με τον Αθανασιάδη κάτω από την εστία, τον Κάσες να παίρνει φανέλα βασικού, και τον νεαρό Λίτσκα στην κορυφή της επίθεσης. Με αυτόν τον τρόπο ο νεαρός Εβρίτης ποδοσφαιριστής επιβραβεύτηκε για την καλή του παρουσία στην περίοδο της προετοιμασίας.

Το σκορ άνοιξε στο 18΄ ο Γκιγιέρμο Πέρες με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσουμάνη ο οποίος συνεργάστηκε αποτελεσματικά με τον Κάσες.

Οι πράσινοι συνέχισαν να ελέγχουν τον αγώνα, και μέχρι την ανάπαυλα έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τους Τζάνη και Κάσες.

Στο δεύτερο μέρος οι προπονητές Μάντζιος και Βαζάκας πραγματοποίησαν αρκετές αλλαγές γεγονός που έριξε τον ρυθμό, ωστόσο οι παίκτες του Πανθρακικού έδειξαν μεγάλη διάθεση, και κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 71΄ με τον Χασομέρη που έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από εκτέλεση φάουλ του Καθάριου, αλλά και πετύχουν και τρίτο τέρμα στο 88΄ με προβολή του Σερφά που εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα μετά από απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκουτσίδη.

Για τον Πανθρακικό ξεκίνησαν οι Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Σερφά, Μπεν Σαμπάτ, Εμπόου, Μεχία, Κάσες, Πέρες, Τζάνης, Τσουμάνης και Λίτσκας, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Πασχαλάκης, Μπαϊκαρά, Ζδράβος–Ρίζος, Χρήστου, Χασομέρης, Φραγκούλης, Καθάριος, Γκουτσίδης, καθώς και ο υπό δοκιμή 19χρονος Βραζιλιάνος Μπρένο.