Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου, επρόκειτο στην Κομοτηνή να προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη φορέων με αντικείμενο τα αγροτικά ζητήματα, η οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί, θα ελάμβανε χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης στις 10:30 π.μ. Όμως, επέλεξε να προσέλθει στον χώρο πολύ νωρίτερα, περί τις 07:45, με πρόδηλο σκοπό να αποφύγει συνάντηση με τους αγρότες που είχαν άλλωστε διαμηνύσει ότι θα τον ανέμεναν στην είσοδο του κτιρίου, και οποίοι όταν πληροφορήθηκαν ότι ο Υπουργός ελίχθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο, δεν έκρυψαν την οργή τους.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα των εκπροσώπων τους να μην καθίσουν σε τραπέζι διαλόγου αν δεν αποσυρθούν το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο, αποτέλεσαν το μοτίβο πάνω στο οποίο εκτυλίχθηκε ο χθεσινός δεκαπεντάωρος «εγκλωβισμός» του κ. Αποστόλου στο κτίριο.

Οι αγρότες εκσφενδόνισαν χιλιάδες αυγά και εκατοντάδες κροτίδες, ενώ κατά τις δύο φορές που επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο, προξένησαν υλικές ζημιές σπάζοντας τζαμαρίες των θυρών, και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν και χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Πάντως, παρά την αρχική ένταση, στη συνέχεια πρυτάνευσαν η σύνεση και η αβροφροσύνη και από τις δύο πλευρές.

Ωστόσο, οι αγρότες εξερράγησαν όταν εντόπισαν να εξέρχονται του κτιρίου τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Δημήτρης Ζάχος και Απόστολος Κουτάβας, τους οποίους και επιτέθηκαν με αυγά και προπηλάκισαν.

Δείτε στο ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

όλα όσα συνέβησαν από το πρωί μέχρι και την

αποχώρηση του Υπουργού λίγο πριν τις 11 το βράδυ.