Περισσότερες από τρεισήμισι ώρες διήρκεσε η συνάντηση που διεξήχθη στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα για το ζήτημα του υποψήφιου περιφερειάρχη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στη συνάντηση προσεκλήθησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες της «Περιφερειακής Αναγέννησης», οι οποίοι έγιναν δεκτοί από τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και τον επικεφαλής της αρμόδιας για τις υποψηφιότητες του κόμματος στην τοπική αυτοδιοίκηση, επιτροπής, Νικήτα Κακλαμάνη.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ζωηρή συζήτηση, ωστόσο «λευκός καπνός» για το πρόσωπο που θα «χριστεί» υποψήφιος περιφερειάρχης, πάλι δεν βγήκε.

Αυτό οφείλεται στη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε η πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων και των χωρικών αντιπεριφερειαρχών απέναντι στην πρόθεση της ηγεσίας του κόμματος να δώσει το «χρίσμα» στον Χρήστο Μέτιο.

Είναι χαρακτηριστικό οτι στην ψηφοφορία που διεξήχθη με πρωτοβουλία της επιτροπής τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ, μόλις 9 από τους 27 παριστάμενους συμβούλους και αντιπεριφερειάρχες υποστήριξαν την επιλογή να ηγηθεί ξανά της παράταξης ο νυν περιφερειάρχης. Οι υπόλοιποι 18 διαμήνυσαν στους κομματικούς παράγοντες ότι θα ήταν θετικοί σε κάποια άλλη υποψηφιότητα, πλην του Χρήστου Μέτιου.

Σημειωτέον ότι από το ραντεβού απουσίαζαν 7 περιφερειακοί σύμβουλοι, και συγκεκριμένα οι: Ζήνα Ζάχαρη, Χρήστος Τερτσούδης, Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ, Γεωργία Χειράκη, Σωτήρης Παπαδόπουλος, Αθανάσιος Αραμπατζής και Χρήστος Λιθηρόπουλος. Ο τελευταίος έστειλε επιστολή μέσω της οποίας δήλωσε τη στήριξή του στον Χρήστο Μέτιο, ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό αν επικοινώνησαν με την επιτροπή και τι δήλωσαν οι  υπόλοιποι απόντες σύμβουλοι.

Η συνάντηση, όπως προαναφέρθηκε, ολοκληρώθηκε χωρίς να ανακοινωθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση για τον υποψήφιο που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το σίγουρο είναι ότι τα στελέχη της επιτροπής τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ έχουν κάθε λόγο να προβληματίζονται από τα μηνύματα που εισέπραξαν.

Στο γραπτό τους “μανιφέστο” κατά του Χρήστου Μέτιου, οι “18”, τονίζουν μεταξύ άλλων: “Με στόχο τη διαφύλαξη της ενότητας της παράταξής μας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που έχει κλονιστεί τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά και τη διασφάλιση μιας νικηφόρας πορείας και προοπτικής στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλώνουμε ότι επιθυμούμε τη σύνθεση και όχι την αντιπαράθεση. Δηλώνουμε πως θα αποδεχθούμε μόνο αποφάσεις που θα εξασφαλίζουν εμπράκτως συναίνεση υποψήφιου επικεφαλής Περιφερειάρχη, με γνώμονα τη συνολική πορεία και τις αποφάσεις του στη διαχείριση της ενότητας της παράταξής μας, στην παραγωγή έργου, αλλά και στην ευρύτερη αποδοχή του από την κοινωνία της Περιφέρειάς μας, στοιχεία που δεν υπάρχουν τα δύο τελευταία χρόνια”.