Είμαστε στη φάση όπου ο χειμώνας σε λίγο θα τελειώσει και είναι πολύ πιθανό να είναι ακόμα πιο έντονο για εσάς το αίσθημα για μία επιτακτική ανακαίνιση σπιτιού.

Εάν βέβαια η οικονομική κατάστασή σας δεν σας το επιτρέπει προς το παρόν, μην απογοητεύεστε, καθώς υπάρχουν πολλές λύσεις ώστε να αλλάξετε τον χώρο σας.

Ξεκινήστε σκεπτόμενοι ότι το σπίτι σας έχει πολλούς χώρους τους οποίους ίσως δεν έχετε εκμεταλλευτεί και έχει έρθει η ώρα να το κάνετε τώρα. Ας δούμε πιο αναλυτικά τι μπορείτε να κάνετε.

Ξεκινώντας από το καθιστικό, όπου είναι ένας χώρος που περνάτε αρκετές ώρες της ημέρας και καλό είναι να νιώθετε άνετα μέσα σε αυτόν, μπορείτε αρχικά να τοποθετήσετε μία δερμάτινη πολυθρόνα αντί της κλασικής υφασμάτινης, δίνοντας έναν διαφορετικό αέρα στον χώρο. Μπορείτε να τοποθετήσετε δίπλα της ένα επιδαπέδιο φωτιστικό ή να κρεμάσετε μία λάμπα πάνω από αυτήν, ώστε να δημιουργήσετε μία ωραία γωνιά. Ακόμα μπορείτε να κρεμάσετε μικρά κάδρα στους τοίχους γύρω από αυτήν, για ένα πιο ζεστό αποτέλεσμα.

Για μία πρωτότυπη οπτική στο καθιστικό σας, δοκιμάστε να τοποθετήσετε τον διθέσιο καναπέ σας διαγώνια στον χώρο. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το κενό πίσω του ώστε να το “γεμίσετε” με ένα φυτό ή και ένα επιδαπέδιο φωτιστικό. Φυσικά μπορείτε να ολοκληρώσετε την εικόνα αυτή με ένα τραπεζάκι δίπλα του.

Μην ξεχνάτε ότι το diy είναι μία μεγάλη τάση τον τελευταίο καιρό, η οποία είναι και αρκετά οικονομική. Εάν λοιπόν “το έχετε” με τις κατασκευές, δοκιμάστε να φτιάξετε έναν καναπέ μόνοι σας, ο οποίος θα αποτελείται από μία παλέτα πάνω σε ροδάκια, και ένα μαξιλάρι. Είναι μία εύκολη κατασκευή στην οποία μπορείτε να δώσετε το χρώμα που σας αρέσει, βάφοντας την παλέτα και επιλέγοντας ένα ταιριαστό χρωματικά μαξιλάρι. Ακόμα, τα μαξιλάρια δαπέδου πρόκειται να σας βοηθήσουν ώστε να “γεμίσετε” κάποια άδεια γωνιά στο καθιστικό σας και παράλληλα να κάθεστε αναπαυτικά.

Εάν ο χώρος σας είναι περιορισμένος, όμως παρ’ όλα αυτά θέλετε ένα γραφείο, μπορείτε να το δημιουργήσετε πολύ εύκολα. Ξεκινήστε βάφοντας κάθετα στο αγαπημένο σας χρώμα – σε μία φωτεινή απόχρωση κατά προτίμηση – το σημείο στο οποίο θα βρίσκεται το γραφείο σας, και τοποθετήστε μία μικρή επιφάνεια στον τοίχο, βιδώνοντάς την. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε μία καρέκλα, και το γραφείο σας είναι έτοιμο.

Καθώς η άνοιξη δεν θα αργήσει να έρθει, σκεφτείτε πόσο πιο ωραίος θα δείχνει ο χώρος σας αν εκμεταλλευτείτε τα καλοριφέρ σας και τοποθετήσετε πάνω τους διάφορα βιβλία. Πάνω σε αυτά μπορείτε ακόμα να προσθέσετε μικρά διακοσμητικά ή ένα μικρό βάζο, καθώς και να κρεμάσετε κορνίζες στον τοίχο πάνω από αυτά.

Ακόμα, τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι εδώ για να σας βοηθήσουν να γεμίσετε όλους αυτούς τους χώρους του σπιτιού σας οι οποίοι μένουν ανεκμετάλλευτοι.

Άρθρο από https://www.dynamicgroup.gr/