Από απόλυτη επιτυχία, που θέτει τις ισχυρές βάσεις για την καθιέρωσή του ως θεσμού, στέφθηκε ο πρώτος αγώνας του «3 RACE TUVUNU MTB CUP» που διοργάνωσε στο δάσος της Νυμφαίας Κομοτηνής ο τοπικός ποδηλατικός αθλητικός σύλλογος «Θράκας Ιππέας», με την αρωγή της Ζυθοποιίας Μακεδονίας-Θράκης / Τσάι tuvunu.

Διακόσιοι περίπου αθλητές όλων των κατηγοριών, και τετρακόσιοι συνοδοί, από τη βόρεια Ελλάδα, βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Κομοτηνή, γνωρίζοντας από κοντά το φυσικό κάλλος της ορεινής πλευράς της, και απολαμβάνοντας έναν άρτιο από πλευράς οργάνωσης αγώνα. Μάλιστα, θεωρείται βέβαιο πως αν δεν υπήρχαν τα μπλόκα των αγροτών, οι συμμετοχές θα ήταν έτι περισσότερες, από όλη την Ελλάδα.

«Το πανέμορφο δάσος Νυμφαίας Κομοτηνής προσφέρεται για mountain bike. Γι’ αυτό και πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, η οποία, παρά τις δυσκολίες μετακίνησης λόγω των αγροτικών μπλόκων, αγκαλιάστηκε ενεργά από την πλειονότητα των συλλόγων της βόρειας Ελλάδας, ενώ είχαμε και συμμετοχές από Βουλγαρία και Τουρκία», σημείωσε ο πρόεδρος του «Θράκα Ιππέα» – του οποίου η ανδρική ομάδα την περσινή σεζόν κατέκτησε την τρίτη θέση της πανελλήνιας βαθμολογίας – κ. Κυριάκος Γκογκότσης.

Εντυπωσιασμένοι από την παρθένα φύση του συγκεκριμένου κομματιού της ορεινής Ροδόπης, οι συμμετέχοντες παρότρυναν τους ανθρώπους του «Θράκα Ιππέα» να συνεχίσουν ανάλογες προσπάθειες, ενώ οι προπονητές των αναπτυξιακών κατηγοριών (8-15 ετών), υπογράμμισαν τη μεγάλη σημασία τέτοιων αγώνων στην ελληνική περιφέρεια, προκειμένου να διαδοθεί περαιτέρω το αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας.

Το «3 RACE MTB TUVUNU CUP» είναι μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν νέο θεσμό στα δρώμενα της ελληνικής αγωνιστικής ποδηλασίας και ειδικότερα της ποδηλασίας βουνού, και περιλαμβάνει σειρά τριών αγώνων ο πρώτος εκ των οποίων διεξήχθη την Κυριακή 21/2 ενώ οι επόμενοι δύο θα γίνουν στις 13/3 και 20/4.

Από τα αξιοσημείωτα γεγονότα της διοργάνωσης, η συμμετοχή του Emil Krastev, ενός από τους καλύτερους ποδηλάτες της Βουλγαρίας, από την ομάδα Veloclub της Σόφιας, ο οποίος προκειμένου να λάβει μέρος, άφησε το αυτοκίνητό του στην αποκλεισμένη ελληνοβουλγαρική δίοδο Νυμφαίας-Μακάζα, και έφτασε στον χώρο του αγώνα με το ποδήλατό του!

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΝΟΜΩΝ

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ