Σε συνέχεια των τελευταίων ετών, άνδρες της ελληνικής και της ρουμανικής αστυνομίας, συνεργάζονται με συναδέλφους τους της βουλγαρικής αστυνομίας σε μικτές ομάδες στο χειμερινό τουριστικό θέρετρο του Μπάνσκο, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής διεύθυνσης του βουλγαρικού υπουργείου στο Μπλαγκόεβγκραντ, Νικολάι Χατζιέφ, και ο δήμαρχος του Μπάνσκο, Γκεόργκι Ικόνομιβ, υποδέχθηκαν τα στελέχη της ελληνικής και ρουμανικής αστυνομίας, τα οποία έφθασαν στις 17 Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε το υπουργείο της γείτονος.

“Η παρουσία υπαλλήλων της ελληνικής και της ρουμανικής αστυνομίας θα συμβάλει στην ειρήνη των τουριστών από τις δύο αυτές χώρες”, αναφέρεται στη σχετική δήλωση. “Στόχος μας είναι να αισθανθούν οι επισκέπτες ότι είναι προστατευμένοι και ειρηνικοί στην περιοχή”, ανέφερε ο κ. Χατζιέφ. Όπως εξήγησε, 37 αστυνομικοί θα αποσπαστούν από το Μπλαγκόεβγκραντ “για να βοηθήσουν στη διατήρηση της δημόσιας τάξης στο χειμερινό θέρετρο μέχρι το τέλος της σεζόν”. Τέλος, κάλεσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Μπάνσκο “να ειδοποιούν αμέσως τις αρχές επιβολής του νόμου για οποιαδήποτε παραβίαση της δημόσιας τάξης προκειμένου να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα και να αντιδρούν εγκαίρως”.

Η ελληνική και η ρουμανική αστυνομία θα παραμείνουν στην υπηρεσία στο Μπάνσκο μέχρι τις 15 Μαρτίου 2019.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΙΒΝΑ

Επιμέλεια: inkomotini.news