Σε μια ζεστή εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στο δεύτερο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων, τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου γιόρτασαν τα 16 χρόνια από την ίδρυσή του και επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν με ακόμα περισσότερες δράσεις και εκδηλώσεις.

Η φετινή επετειακή εκδήλωση συνέπεσε με την έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση της περιοχής πέριξ του Βυζαντινού Τείχους, γεγονός που δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα στα μέλη του Συλλόγου, έγνοια των οποίων όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν η ανάδειξη και η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης μας.

«Περιμένουμε την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου με αγωνία, γιατί μένουμε και στην περιοχή», σημείωσε σχετικά η πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Βιβή Χατζηγεωργίου. «Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο για την πόλη μας», επισήμανε, «και περιμένουμε με αγωνία το αποτέλεσμα, που θεωρώ ότι θα είναι άριστο».

16 χρόνια πολιτιστικής δράσης, με το βλέμμα στο Βυζαντινό Φρούριο!Η κ. Χατζηγεωργίου ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, που αγκάλιασαν την εκδήλωση για τα 16α γενέθλιά του, ενώ αναφερόμενη στις πολλές εκδηλώσεις που διοργανώνει ετησίως ο Σύλλογος Περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου, εκτίμησε ότι κάνει πράγματα που ευχαριστούν τα μέλη του και τον κόσμο.

Κεντρική ομιλήτρια της επετειακής εκδήλωσης ήταν η φιλόλογος, καθηγήτρια και συγγραφέας, κ. Βάντα Παπαϊωάννου-Βουτσά, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Μοτίβα της Φύσης στη Ζωή και στην Τέχνη». «Επειδή αγαπώ τη φύση, επέλεξα να συστήσω στους ανθρώπους της πόλης μας φυτά, τα οποία φύονται στις παρυφές των δρόμων και είναι σπουδαία, αλλά δεν τα προσέχουν», εξήγησε στην εισαγωγή της η ομιλήτρια, ενώ προσέθεσε πως το μήνυμα που ήθελε να περάσει στο κοινό είναι «να παρατηρούν τη φύση περπατώντας, να μην αδιαφορούν».

Η ίδια, αν και έχει καταγωγή από το Λαύριο Αττικής, ζει στην Κομοτηνή από το 1973 και δηλώνει ενθουσιασμένη από τα φυσικά κάλλη της ευρύτερης περιοχής. «Στην πόλη θα μπορούσε να έχει μια καλύτερη δομή το πράσινό της, αλλά η φύση μας είναι μοναδική», σημείωσε.