Συνελήφθησαν την Τρίτη στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, 4 αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 37, 35, 27 και 25 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 61 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα 8 μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου εντόπισαν σε δασική οδό του Έβρου δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, με τα οποία δύο διακινητές μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα συνολικά 8 μη νόμιμους μετανάστες. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 37χρονο οδηγό του ενός οχήματος, ενώ ο οδηγός του δεύτερου, αντιλαμβανόμενος την επικείμενη σύλληψη, διέφυγε πεζός σε παρακείμενη δασική περιοχή και αναζητείται.

Στην τρίτη περίπτωση, το βράδυ της Τρίτης αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας εντόπισαν ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο να κινείται στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, ο οδηγός του οποίου αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία κατευθύνθηκε σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ δεν υπάκουσε και σε σήματα στάσης των αστυνομικών.

Έξω από τον οικισμό του Σοφικού, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εκτός οδοστρώματος. Όπως διαπιστώθηκε, ο 25χρονος οδηγός του, μαζί με τον 27χρονο συνεργό του, που βρισκόταν εντός του οχήματος, οι οποίοι και συνελήφθησαν μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα 45 μη νόμιμους μετανάστες.

Όλοι οι διακινούμενοι και ο ένας διακινητής (ο 27χρονος) μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου οκτώ από τους μη νόμιμους μετανάστες παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι εξήλθαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τις αστυνομικές αρχές κατασχέθηκαν δύο επιβατηγά αυτοκίνητα και τα δύο φορτηγά αυτοκίνητα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως/ Την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.