Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων, Γιώργου Καλαντζή, ο οποίος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον νέο τοποτηρητή-μουφτή Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ ανέφερε πως θα χρειαστούν μήνες για την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος για τα δικονομικά της Σαρία και τον τρόπο οργάνωσης της διεύθυνσης της Μουφτείας – το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση – εξέδωσε ο συντονιστής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταμάτης Σακελλίων.

Συγκεκριμένα, σημειώνει:

“O ειδικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής οφείλει να σέβεται τους βουλευτές και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι βρίσκεται στη θέση αυτή για να εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική.

Αν διαφωνεί, οφείλει άμεσα να υποβάλλει την παραίτηση του.

Το θέμα της σαρία υπήρξε μια σημαντική τομή στα πράγματα της μειονότητας. Ανακοινώθηκε η προαιρετική της εφαρμογή από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ο νόμος ψηφίστηκε από ευρεία πλειοψηφία.

Αρκετά λοιπόν με καρεκλοκένταυρους. Βρίσκεται σε αυτή τη θέση από το 2011. Μην εκμεταλλεύεται λοιπόν τη θέση του και μην εξαντλεί την υπομονή μας. Ο διαφωνών παραιτείται και ο κωλυσιεργών επίσης.

Οι πολίτες της μειονότητας και οι δημοκρατικοί πολίτες της πλειονότητας δεν ανέχονται προσωπικές πολιτικές από έναν κρατικό λειτουργό, ειδικά σε θέματα δημοκρατίας.

Να θυμίσω ότι όταν ο Αλέξης Τσίπρας στην Κομοτηνή ανακοίνωσε αυτή τη ρύθμιση που δεν είχε τολμήσει καμία προηγούμενη κυβέρνηση, αποθεώθηκε από τους πολίτες.

Δεν έχετε λοιπόν δικαίωμα κύριε Καλλαντζή να λέτε ότι θα κάνει πολλούς μήνες για να εφαρμοστεί.

Είναι προσβολή αυτή η φράση”.