150 ευρώ το πρόστιμο για όσους δε θα φορούν μάσκα

Βαριές "καμπάνες" και ποινές αναστολής λειτουργίας θα επιβάλλεται σε επιχειρήσεις, που παραβιάζουν τα νέα μέτρα
maska

Πρόστιμο, ύψους 150 ευρώ, θα επιβάλλεται το επόμενο διάστημα σε όσους δεν φορούν μάσκα, εκεί όπου είναι υποχρεωτική, δηλαδή σε κλειστούς δημόσιους χώρους και σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Παράλληλα, σε ισχύ θα παραμείνει το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, όπου το πρόστιμο ανέρχεται σε 1.000 ευρώ για κάθε άτομο.

Για τις μετακινήσεις εκτός της περιφερειακής ενότητας του τόπου μόνιμης κατοικίας, για τις οποίες η απαγόρευση θα εξακολουθεί να ισχύει μέχρι τις 18 Μαΐου, το πρόστιμο που θα επιβάλλεται στους παραβάτες παραμένει στα 300 ευρώ.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, με 5.000 ευρώ θα τιμωρούνται όσες επαναλειτουργήσουν νωρίτερα από τον καθορισμένο χρόνο άρσης της απαγόρευσης για την κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Για όσες επιχειρήσεις επαναλειτουργήσουν βάσει του χρονοδιαγράμματος που ανακοινώθηκε σήμερα, η τυχόν παραβίαση των κανόνων που πρέπει να ακολουθούν, επισύρει αυστηρότατες ποινές κυρώσεις, ανάλογα με το μέγεθος κάθε επιχείρησης. Ενδεικτικά, σε επιχειρήσεις με εμβαδόν έως 20 τ.μ., για την πρώτη παράβαση θα επιβάλλονται πρόστιμο 2.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες, ενώ για τη δεύτερη παράβαση το πρόστιμο θα είναι 4.000 ευρώ και η αναστολή λειτουργίας 30 ημέρες. Στα μεγάλα καταστήματα, άνω των 300 τ.μ., τα πρόστιμα θα ξεκινούν από τις 20.000 ευρώ και θα φτάνουν στις 100.000 ευρώ, ενώ θα αναστέλλεται η λειτουργία τους για δύο μήνες.

Κατά την παρουσίαση του σχεδίου της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης απηύθυνε έκκληση να τηρηθούν όλα τα νέα μέτρα και οι κανόνες, επισημαίνοντας ότι “όλοι οι μηχανισμοί μας, όπως ήταν και το προηγούμενο διάστημα, θα είναι και πάλι παντού, για να ελέγχουν την αυστηρή τήρηση των μέτρων”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood