1,5 εκ € στους βαμβακοπαραγωγούς της Ροδόπης για τις ζημιές του ’18 από το πράσινο σκουλήκι

Θετικές εξελίξεις και για κτηνοτρόφους, καπνοπαραγωγούς, καθώς και για τα σπαράγγια και δενδροκαλλιέργειες.
εικόνα_Viber_2020-06-11_19-46-18
Με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Μάκη Βορίδη συναντήθηκε σήμερα ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, για θέματα που αφορούν αγρότες και κτηνοτρόφους της Ροδόπης.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Ευρ. Στυλιανίδης:
“Μακρά και γόνιμη συνάντηση εργασίας είχε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης με τον Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργό Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. Ο Θρακιώτης πολιτικός πήγε προετοιμασμένος με στοιχεία και ισχυρά επιχειρήματα, προκειμένου να θέσει συνολικά τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της Ροδόπης, τόσο τους γεωργούς όσο και τους κτηνοτρόφους, βρίσκοντας θετική ανταπόκριση από τον συνάδελφό του και αποστομώνοντας έτσι, όλους αυτούς που το τελευταίο διάστημα επιδίωξαν επικοινωνιακά να χτυπήσουν τη Κυβέρνηση Μητσοτάκη, διότι δεν πλήρωσε αποζημιώσεις που όφειλε και είχε δεσμευτεί ότι θα καταβάλει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 για ζημιές του 2018. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διεκδίκησε και πέτυχε να διασφαλίσει 1,5 εκ. ευρώ deminimis για τις ζημιές που υπέστησαν οι βαμβακοπαραγωγοί της Ροδόπης από το πράσινο σκουλήκι του 2018, όπως πρόσφατα είχε συμβεί και στον Έβρο. Με την απόφαση αυτή του Υπουργού θεραπεύεται μια αδικία και καλύπτεται η ασυνέπεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ο Βουλευτής Ροδόπης ζήτησε τη στήριξη των κτηνοτρόφων για τις ζημίες που υπέστησαν εξαιτίας του covid 19 και την ένταξη και των καπνοπαραγωγικών επιχειρήσεων στο Ταμείο Εγγυοδοσίας. Τέλος ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας διεκδίκησε της επέκταση του προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας και στη Θράκη, θέτοντας και εξειδικευμένα ζητήματα για τις ζημιές που υπέστησαν φέτος τα σπαράγγια και οι δενδροκαλλιέργειες στο Δήμο Ιάσμου. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον Μάκη Βορίδη για την άμεση και έμπρακτη ανταπόκρισή του και τον κάλεσε να επισκεφθεί τη Θράκη και τη Ροδόπη, προκειμένου επιτόπου να ενημερωθεί, όχι μόνο για τα προβλήματα αλλά και για τις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα της περιοχής”.
Σε σχετική του δήλωση ο Βουλευτής Ροδόπης τόνισε: «Εισερχόμαστε σε μια εποχή που ο πρωτογενής τομέας αποκτά ξεχωριστή υπεραξία. Η διατροφική αυτάρκεια καθίσταται εθνική προτεραιότητα λόγω και της υγειονομικής κρίσης. Αυτό αυξάνει τη σημασία του θρακιώτικου κάμπου και αναβαθμίζει το ρόλο των αγροτών μας, γεωργών και κτηνοτρόφων. Γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε δίπλα τους χωρίς μεγάλα λόγια. Με πράξεις, με πρωτοβουλίες, με συγκεκριμένες πολιτικές. Ευχαριστώ τον Υπουργό για την έμπρακτη ανταπόκριση του με την έγκριση 1,5 εκ. ευρώ για τις ζημιές του 2018. Τον ευχαριστώ επίσης και για την ευαισθητοποίηση του για όλα τ θέματα που του έθεσα. Πιστεύω ότι όταν θα μας επισκεφθεί στη Ροδόπη θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε όλα τα θέματα γενικά και τοπικά των αγροτών μας συνολικά και στρατηγικά. Αυτή η παρέμβαση είναι η αρχή μιας νέας προσπάθειας».
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood