• Η στήριξη της επιχειρηματικότητας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στις προτεραιότητες του Χρήστου Μέτιου.

Τα 15 εκατομμύρια ευρώ θα φτάσει σε πρώτη φάση, η χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα, της νέας δράσης στήριξης της επιχειρηματικότητας η οποία θα υλοποιηθεί μέσω της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου το προσεχές διάστημα να δημοσιευτούν δύο Προσκλήσεις, που θα αφορούν τόσο στον εκσυγχρονισμό και στην αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων, όσο και στην ίδρυση νέων.

Αυτό ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την Πρόεδρο της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ Κατερίνα Ιωαννίδου, τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας Παναγιώτη Αρχοντίκη, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Θανάση Μπέλα, Ερκάν Κιουτσούκ Χασάνογλου και Λεωνίδα Γεωργόπουλο, στα γραφεία της ΔΕΣΜ-ΟΣ στην Κομοτηνή.

2e720741 desmos 3 1Ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι οι δύο Προσκλήσεις θα αφορούν σε πολύ μικρές, μικρές, και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες είτε δραστηριοποιούνται ήδη είτε σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν, σε σημαντικούς τομείς της περιφερειακής οικονομίας, όπως αυτοί έχουν καθοριστεί από τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας (RIS3).

949619c7 desmos 2 1Για τη στήριξη υφιστάμενων επιχειρήσεων η χρηματοδότηση θα φτάσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, και θα αφορά σε τομείς όπως τα λατομεία, η μεταποίηση, η διαμονή, η εστίαση, η ενημέρωση και η επικοινωνία.

Για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, η χρηματοδότηση θα φτάσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, και θα αφορά σε τομείς όπως η μεταποίηση, η ενημέρωση και η επικοινωνία, οι νομικές και λογιστικές δραστηριότητες, οι δραστηριότητες αρχιτεκτόνων και μηχανικών, η προσχολική εκπαίδευση, κ.ά.

Και για τα δύο είδη επιχειρήσεων, υφιστάμενων και νέων, υπάρχει πρόβλεψη για διάθεση πρόσθετων πόρων ώστε να καλυφθούν επιπλέον ανάγκες χρηματοδότησης σε περίπτωση που υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον.