«Κερδίσαμε το στοίχημα για την ανάδειξη της Αμφίπολης», τόνισε η Υφυπουργός Εσωτερικών / Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ενόψει της τελικής έγκρισης της πρότασης χρηματοδότησης για την τουριστική αξιοποίηση του Μνημείου της Αμφίπολης (Λόφος Καστά), στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020», και συμπλήρωσε: «Πετύχαμε την τελική έγκριση του προγράμματος για την τουριστική αξιοποίηση του μνημείου της Αμφίπολης, το οποίο κατέθεσε το Υπουργείο Πολιτισμού. Εξασφαλίσαμε ενάμιση εκατομμύριο ευρώ για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων».

Επίσης, πρόσθεσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη γιατί τώρα φαίνεται η σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας που είχα πάρει ώστε να τεθεί το Υπουργείο Πολιτισμού επικεφαλής της προσπάθειας και να ξεπεραστούν τα προβλήματα συνεννόησης που υπήρχαν. Αυτή η πρόταση, έλυσε το πρόβλημα».

Καταλήγοντας σημείωσε: «Είμαι χαρούμενη και υπερήφανη όχι μόνο ως Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και ως βουλευτής και πολίτης των Σερρών, γιατί το μνημείο της Αμφίπολης θα πάρει τη θέση που του αξίζει και θα ενισχύσει τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη του νομού».