14ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής: Ένα ξεχωριστό σχολείο που αξίζει την υποστήριξη όλων

Δύο νηπιαγωγοί και είκοσι πέντε νήπια τσιγγανόπουλα ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.
14ο νηπιαγωγείο 3
Ολοκληρώθηκε ο εξωραϊσμός του αύλειου χώρου του 14ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής όπου φοιτούν μαθητές Ρομά του οικισμού Αλάν Κογιού, κάτι που αποτέλεσε έναν από τους στόχους εκπαιδευτικών αλλά και παιδιών.

Συγκεκριμένα, βάφτηκαν τα κιγκλιδώματα και οι εξωτερικοί πάγκοι, κατασκευάστηκε πλακόστρωτος διάδρομος στην είσοδο και δημιουργήθηκε προστατευτικός διάδρομος προ των αιθουσών, τσιμεντοστρώθηκε η αυλή, πραγματοποιήθηκε αποκατάσταση της περίφραξης, τοποθετήθηκαν διαχωριστικά κιγκλιδώματα στον αύλειο χώρο για την οριοθέτηση και την ασφάλεια των νηπίων, αποκαταστάθηκε η βρύση, έγιναν δεντροφυτεύσεις, τοποθετήθηκε κιόσκι, και άλλαξε με ζωγραφιές η όψη των εξωτερικών τοίχων. Πλέον υπολείπονται οι εργασίες για τη διαγράμμιση δρόμου με διαβάσεις, για το επιδαπέδιο φιδάκι και για το παραδοσιακό κουτσό, ενώ θα φυτευτούν ανθοφόρα φυτά και ένα έλατο στη θέση του ίδιου δέντρου που από λάθος κόπηκε κατά την κοπή των χόρτων.

14ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής: Ένα ξεχωριστό σχολείο που αξίζει την υποστήριξη όλων

Σε αυτόν λοιπόν τον χώρο τα νήπια στο εξής θα απολαμβάνουν το παιχνίδι με ασφάλεια, θα εκπαιδεύονται στην οδική αγωγή και θα ψυχαγωγούνται με τα τα επιδαπέδια παιχνίδια.

14ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής: Ένα ξεχωριστό σχολείο που αξίζει την υποστήριξη όλων

Σύσσωμη συμβολή τοπικών φορέων

“Για την ολοκλήρωση του στόχου δεν αρκούσε η δική μας επιθυμία και προσπάθεια. Αμέριστη ήταν η συνεργασία με φορείς της πόλης μας αφού η σχολική μας μονάδα δεν έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζεται από σύλλογο γονέων λόγω της ιδιαιτερότητας του μαθητικού δυναμικού και των γονέων τους”, σημειώνει η Διευθύντρια από το 2010 του σχολείου, κ. Χριστίνα Ντόγκα, υπογραμμίζοντας πως “ήταν καθοριστική”, η συμβολή του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Δήμαρχου Κομοτηνής, της Διεύθυνσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής και των υπαλλήλων της, των Διευθύνσεων Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής και των υπαλλήλων τους, της δημοτικής σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της Διεύθυνσης Αναδασώσεων, της Διεύθυνσης Δασονομίας “με την ευαισθησία του Δασονόμου κ. Κοτσίλα καθώς και του εθελοντή δασοπόνου κ. Δουδουλακάκη που ανέλαβε με υπομονή και επιμονή τις επανειλημμένες απόπειρες δεντροφύτευσης”.

14ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής: Ένα ξεχωριστό σχολείο που αξίζει την υποστήριξη όλων

Επίσης η κ. Ντόγκα επισημαίνει τη “σημαντικότατη παρέμβαση και προσέγγιση για την επίλυση προβλημάτων σχετικά με τις καταστροφές που προξενούσαν άγνωστοι διερχόμενοι”, εκ μέρους της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ροδόπης κ. Κωνσταντίνας Μελισσάρη δια της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει για την ευαισθητοποιημένη δικαστική λειτουργό, “το αμέριστο και ενδελεχές ενδιαφέρον της, η ευαισθησία και η αμεσότητα που είχε η διαμεσολάβησή της, ήταν καθοριστική για τη διαφύλαξη και διατήρηση της εικόνας της σχολικής μονάδας. Προσήλθε στον χώρο όσες φορές κρίθηκε αναγκαίο, ενημέρωσε γονείς και νήπια, τόνισε και τη δική τους υποχρέωση να προστατεύουν και να σέβονται τον χώρο που ανήκει στα παιδιά τους, υποσχόμενη για τη δική της συμπαράσταση”.

14ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής: Ένα ξεχωριστό σχολείο που αξίζει την υποστήριξη όλων

“Τα σχολειά μας μπορούν να γίνουν στολίδια που να εμπνέουν τον σεβασμό στην εκπαίδευση, και να κοσμούν την περιοχή τους”, προσθέτει εμφατικά η κ. Ντόγκα, συμπληρώνοντας πως η σημερινή τελική εικόνα του 14ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, “είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας επιμονής, υπομονής και αναμονής από το 2010”.

14ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής: Ένα ξεχωριστό σχολείο που αξίζει την υποστήριξη όλων
Δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη προσαρμογή-Οι αλλαγές είναι ορατές

Περιγράφοντας το προφίλ του σχολείου, στο οποίο εκτός από την ίδια υπηρετεί και η αναπληρώτρια δασκάλα κ. Μαριζέτα Βατσακλή, και φοιτούν 25 παιδιά, αναφέρει: “Παιδιά και γονείς έχουν δύσκολη προσαρμογή. Η εκπαίδευση ξεκινά με την υιοθέτηση εκ μέρους των νηπίων, κανόνων συμπεριφοράς, υγιεινής και ασφάλειας, και υγιεινής διατροφής. Ταυτόχρονα εκπαιδεύουμε και τους γονείς για να υπάρχει αποτελεσματικότητα στην εκπαίδευση και στον μετασχηματισμό στάσεων και συμπεριφοράς. Οι γονείς το επιθυμούν αυτό και συνεργάζονται πρόθυμα. Η αρχή κάθε σχολικής χρονιάς είναι ιδιαίτερα δύσκολη, όμως όλοι εκπαιδεύονται και η αλλαγή είναι ορατή, κυρίως στα νήπια, αλλά και στους γονείς”.

14ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής: Ένα ξεχωριστό σχολείο που αξίζει την υποστήριξη όλων

“Είναι υποχρέωση όλων μας”

“Συμμεριζόμαστε τα λόγια του Δημάρχου μας πως είναι καθήκον των υπηρεσιών του Δήμου να φροντίζουν και να μεριμνούν για τις σχολικές μονάδες δίχως προβολή, αλλά θεωρώ πως η προβολή σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αποτελεί διαφήμιση. Είναι υποχρέωση όλων μας, Δήμου, Εκπαιδευτικών και Γονέων, να συμμετέχουμε στη φροντίδα και στη διατήρηση αξιοπρεπούς εικόνας των σχολικών μονάδων όπου φοιτούν τα παιδιά μας, δίνοντάς τους έτσι το πρότυπο της ενασχόλησης με τα κοινά και της υπευθυνότητάς τους ως πολίτες. Είμαστε πολλοί χαρούμενοι και ευχαριστούμε ξεχωριστά όλους τους φορείς”, καταλήγει η Διευθύντρια του ξεχωριστού αυτού σχολείου, το οποίο προδήλως αξίζει την υποστήριξη όλων μας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood