Συνελήφθησαν χθες 2-11-2020 στον νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, έξι αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, δεκατέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν τρεις από τους δράστες, διότι εντόπισαν τον έναν από αυτούς να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι άλλοι δύο διακινητές και μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι το όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ακινητοποιήθηκε στην επαρχιακή οδό Αετοκορυφής–Αετόλοφου μετά από εκτροπή, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ οι δύο διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, χωρίς να τα καταφέρουν, καθόσον συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης–Κομοτηνής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν άλλους δύο διακινητές, διότι εντόπισαν τον έναν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δεύτερος που μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στη τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, σε παράπλευρη οδό της Εγνατίας Οδού Ξάνθης–Κομοτηνής, συνέλαβαν τον έκτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε στο παραπάνω σημείο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το  ένα από τα παραπάνω οχήματα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν συνολικά πέντε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 1.170 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου Ροδόπης.

φωτό: google