13ος πανελλαδικός ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός, και στην Κομοτηνή

13ος πανελλαδικός ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός, και στην Κομοτηνή.
Screenshot_2658

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, τον 13o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.

Μετά από δύο χρόνια απαγορεύσεων και εφαρμογής περιοριστικών μέτρων στις συναθροίσεις-συγκεντρώσεις, διοργανώνονται εκδηλώσεις και συναντήσεις από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα.

Το 2010, για πρώτη φορά, η πρωτοβουλία λίγων μητέρων, με απώτερο σκοπό την εθελοντική βοήθεια σε άλλες μητέρες, ώστε να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, έγινε η αιτία να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση-γιορτή, αυτή του Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, που πλέον αποτελεί σύμβολο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για τη χώρα μας.

Η δράση πλέον μετρά δεκατρία χρόνια ευαισθητοποίησης, αφύπνισης και υποστήριξης των νέων μητέρων για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

Τα τελευταία χρόνια οι μητέρες που συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση δέχονται συχνά ερωτήσεις του τύπου: «Γιατί να συμμετέχεις κανείς σε μια τέτοια γιορτή;», «Γιατί να βγεις να θηλάσεις δημόσια;», «Τι είναι αυτό που θέλεις να επιδείξεις;», «Θέλεις να δείξεις ότι είσαι καλύτερη μητέρα επειδή θηλάζεις;». Ο Δημόσιος Ταυτόχρονος Θηλασμός μπορεί να ξεκίνησε ως μια πράξη βοήθειας, ενδυνάμωσης της θηλάζουσας μητέρας και ως έμπρακτη κίνηση στήριξης της φυσικότητας της εικόνας του μητρικού θηλασμού, καθώς είχε πια αυτή «χαθεί», έχει μετουσιωθεί όμως σε μια 13χρονη ανιδιοτελή προσφορά βοήθειας από θηλάζουσα σε θηλάζουσα, διάδοση πληροφορίας και γνώσης και αγάπης για τον μητρικό θηλασμό και τη σπουδαιότητά του, που θηλάζουσες από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, ταυτόχρονα, την ίδια μέρα και ώρα, δημόσια, σε εξωτερικό χώρο, και όχι κλεισμένες μέσα στο σπίτι και αποκομμένες, θηλάζουν αν το επιθυμούν τα μωρά ή νήπια τους, ενωμένες όλες, σαν μια καρδιά που χτυπά δυνατά από την τόσο μεγάλη δόση ωκυτοκίνης που περιβάλλει όλη τη χώρα. Κυρίως όμως εξακολουθεί να αναδεικνύει την αναγκαιότητα υποστήριξης, εμπιστοσύνης στη φύση και της διάδοσης του μητρικού θηλασμού, όχι ως μια κίνηση εντυπωσιασμού ή επίδειξης, αλλά ως μια πράξη ένωσης και ταύτισης όλων των θηλαζουσών της Ελλάδας που θήλασαν, θηλάζουν και θα θηλάζουν.

Στο μήνυμά του το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, αναφέρει:

“ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ, ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ, ΔΙΑΔΙΔΩ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ!

  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ, γιατί είναι δικαίωμά μου και του παιδιού μου.
  • ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ, γιατί αναγνωρίζω τα αμέτρητα οφέλη του.
  • ΔΙΑΔΙΔΩ, γιατί είναι ό,τι πιο φυσικό, φυσιολογικό, υπάρχει, κι αν χρειαστείς βοήθεια είμαι εδώ να σε στηρίξω και να σε καταλάβω. Γιατί η «βοήθεια από μητέρα σε μητέρα» αποδίδει!”

Η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ροδόπης, τιμώντας την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, σας προσκαλεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 στις 11 π.μ. σε μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, στην Κομοτηνή, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο (ισόγειο, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, καλά αεριζόμενου χώρου, ευρύχωρου, με άνετο πάρκιγκ και εύκολη πρόσβαση). Η εκδήλωση έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορούν να απασχοληθούν και τα παιδιά!  Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και οι συμμετέχουσες – θηλάζουσες, μέλλουσες μητέρες, μητέρες, πρώην θηλάζουσες – θα γνωριστούν από κοντά.

*To 1992 καθιερώθηκε διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου.

13ος πανελλαδικός ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός, και στην Κομοτηνή

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood