– Κλήρος, Αρχές και Λαός, εν ενί σώματι.

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν χθες, 13/5, παραμονή της 96ης επετείου της ενσωμάτωσης της Κομοτηνής στον εθνικό κορμό, οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις.

1Το πρωί ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης πραγματοποίησε την έπαρση της ιστορικής σημαίας της πόλης στο Ηρώο, και ακολούθησαν, επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, και κατάθεση στεφάνων.

Το απόγευμα ο Δήμαρχος πραγματοποίησε την υποστολή της ιστορικής σημαίας, και ακολούθως, υπό τις ευλογίες του Επισκόπου, και παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, και εκπροσώπων των τοπικών στρατιωτικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας, πολιτειακών αρχών, φορέων και χιλιάδων πολιτών, υποδέχτηκε την Θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης από την Ιερά Μονή Βαθυρρύακος.

DSC00609Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας εν πομπή ως τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο με τους Αρχιερείς Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητο, και Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα.

Εν συνεχεία, στο Ίδρυμα Παπανικολάου, πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία των «Ελευθερίων Κομοτηνής – 2016», από τον Καθηγητή Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ κ. Μανώλη Βαρβούνη, με θέμα «Ο λαϊκός πολιτισμός της Θράκης μετά την ενσωμάτωσή της στο Ελληνικό Κράτος».

Σήμερα, ανήμερα της επετείου, οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την καθιερωμένη παρέλαση (ώρα έναρξης 11 π.μ.), την οποία θα παρακολουθήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

VIDEO

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ