13,5 εκ. € επιπλέον για το Leader ζητά ο πρόεδρος της ΑΝΡΟ Ν. Τσαλικίδης

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνο Σκρέκα.
ΣΚΡΕΚΑΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ ΑΘΗΝΑ

Για το ρόλο και το έργο της “Αναπτυξιακής Ροδόπης/ΑΝΡΟ-Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ για τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών”, ενημέρωσε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνο Σκρέκα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝΡΟ, Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης, σε συνάντησή τους στην Αθήνα.
Ο κ. Τσαλικίδης εστίασε μεταξύ άλλων στο γεγονός της διεύρυνσης της εμβέλειας παρέμβασης της ΑΝΡΟ ως Ομάδας Τοπικής Δράσης του προγράμματος CLLD/LEADER Ροδόπης και Ξάνθης.
Έθεσε ακόμη, την ανάγκη διασφάλισης πρόσθετων πόρων για τη χρηματοδότηση επενδύσεων δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον υποβολής προτάσεων που εκδηλώθηκε, τόσο από δημόσιους φορείς όσο κι από ιδιώτες στις δύο περιοχές.

«Επιδίωξή μας είναι να ενταχθεί το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί για χρηματοδότηση, καθώς η αξιοποίηση του Leader συνεπάγεται σημαντικά πλεονεκτήματα για τις περιοχές μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, μετά από Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων πράξεων δημοσίου χαρακτήρα, ύψους 1.570.000 ευρώ, αξιολογήθηκαν θετικά 35 από τις 45 κατατεθείσες προτάσεις, προϋπολογισμού 4.268.307,32 ευρώ. Εξάλλου, τις 110 φτάνουν οι προτάσεις εκ μέρους ιδιωτικών φορέων που κατατέθηκαν στο πλαίσιο αντίστοιχης Πρόσκλησης, ύψους 4.250.000 ευρώ. Το αιτούμενο ποσό χρηματοδότησης των προτεινόμενων ιδιωτικών επενδύσεων διαμορφώνεται στα 15.138.290 ευρώ.

Η Αναπτυξιακή Ροδόπης ως Ομάδας Τοπικής Δράσης του προγράμματος, όπως επισήμανε ο κ. Τσαλικίδης, προκρίνει την προώθηση αιτήματος υπερδέσμευσης συνολικού ποσού 13.578.307 ευρώ επιπλέον της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης που ανέρχεται σε 9.450.000 ευρώ. Στο πλαίσιο της διασφαλισμένης χρηματοδότησης εντάσσονται κι οι πόροι για το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood