13 εκ. € στο ΔΠΘ από το Υπουργείο Παιδείας

Στο πλαίσιο της δράσης «Περιφερειακή Αριστεία» της "Εθνικής πολιτικής για την Έρευνα".
Η Αντιπρύτανης Έρευνας & Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΔΠΘ, Μαρία Μιχαλοπούλου.

Τη χρηματοδότηση της δράσης «Περιφερειακή Αριστεία», στο πλαίσιο της οποίας το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα ενισχυθεί άμεσα με 13 εκατομμύρια ευρώ για τον τομέα της έρευνας, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας Κώστας Φωτάκης παρουσιάζοντας στην 90η Σύνοδο των Πρυτάνεων την “Εθνική πολιτική για την Έρευνα”.

Η Αντιπρύτανης Έρευνας & Δια Βίου Εκπαίδευσης, καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του ΔΠΘ, Μαρία Μιχαλοπούλου, μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης σημειώνοντας ότι “η προσπάθεια στόχευε στο να καλυφθούν συγκεκριμένες περιφέρειες όπου η Θράκη έχει το μεγαλύτερο ποσό, κάτι το οποίο το χρειαζόμαστε στο πανεπιστήμιο μας, καθώς η έρευνα είναι μια ακριβή  και ιδιαίτερη δραστηριότητα που παρουσιάζει σύνθετες εκφάνσεις, θέλει χρόνο για να αποδώσει και χρειάζεται πρόσφορο έδαφος για να βλαστήσει, ξεπερνώντας ίσως τις όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις φρενάρουν τις διαδικασίες”. Κατά την κ. Μιχαλοπούλου πρέπει να ενισχυθούν οι υπάρχουσες ερευνητικές υποδομές “ώστε να γίνουν βάσεις, εθνικοί κόμβοι, για να στηριχθούν δραστηριότητες που αφορούν και τη νοτιοανατολική Ευρώπη, όχι μόνο τη χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούσαν να προκύψουν και νέες ερευνητικές δραστηριότητας σχετικές με τα ερευνητικά πεδία που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Θράκη”. “Αυτή την ώρα στη Θράκη και στη χώρα μας υπάρχει μια ιδιαίτερη κινητικότητα στην έρευνα”, επισημαίνει η κ. Μιχαλοπούλου και θυμίζει ότι “πριν από έναν μήνα περίπου καταθέσαμε πρόταση ως ΔΠΘ σε μια δράση χρηματοδότησης από την Περιφέρειά μας σε μια πρόταση να λειτουργήσει από το πανεπιστήμιο και μάλιστα στην Ξάνθη μια «θερμοκοιτίδα» για νεοφυείς επιχειρήσεις η οποία θα έχει να κάνει με επιχειρήσεις που προκύπτουν από την αξιοποίηση ερευνητικών και όχι μόνο αποτελεσμάτων από το πανεπιστήμιό μας, σε μια διαδικασία ώσμωσης και αλληλοεπίδρασης του επιστημονικού πεδίου με την επιχειρηματική δράση”.

13 εκ. € στο ΔΠΘ από το Υπουργείο ΠαιδείαςΗ εξωστρέφεια του ΔΠΘ

Τον Σεπτέμβριο του 2018 στη ΔΕΘ το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είχε τη δική του παρουσία και μάλιστα στη δράση αυτή ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για τα ερευνητικά προγράμματα του ΔΠΘ. Η κ. Μιχαλοπούλου αναφερόμενη σε αυτή την παρουσία σημείωσε ότι “ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από το πιο όμορφο κομμάτι του Πανεπιστημίου, τους φοιτητές, για το ποιες δραστηριότητες κάνουν είτε στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων και συνεργασιών με τους καθηγητές τους, είτε σε συνεργασία με κάποιους φορείς επιστημονικούς οι οποίοι έχουν να κάνουν με φοιτητικές εκδηλώσεις. Εάν μπορούμε να εμπνεύσουμε και να καθοδηγήσουμε στοχευμένα τους φοιτητές μας  για αυτά που θέλουν να κάνουν, θα είμαστε πολύ αποτελεσματικοί. Εκεί ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να δει από κοντά αυτή λειτουργία, που αποτελεί ένα όχημα και για το Πανεπιστήμιο και για όποιον θα ήθελε να στηρίξει τις δράσεις μας”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood