Για παράνομη διείσδυση σε υπολογιστικά συστήματα, και εξύβριση μέσω διαδικτύου κατ΄ εξακολούθηση, κατηγορείται ένα 13χρονο Αλβανόπουλο, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από έγκληση που υπέβαλε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο πατέρας άλλου 13χρονου, αφού σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, άγνωστος δράστης παραβίασε τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού του γιου του, και στη συνέχεια, για χρονικό διάστημα έξι ημερών, απόκτησε την απόλυτη διαχείρισή του, ενώ προσποιούμενος ότι πρόκειται για το θύμα, απέστειλε σωρεία εξυβριστικών μηνυμάτων και βίντεο σε άλλους χρήστες ιστοσελίδας. Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας ζητήθηκαν από τη διαχειρίστρια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, τα απαραίτητα για τη διερεύνηση της υπόθεσης στοιχεία.

Από την αστυνομική και ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, εντοπίστηκαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη, σε οικία 48χρονου Αλβανού, και από την επιτόπια έρευνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 13χρονου γιου του.