Για 8η συνεχή χρονιά φέτος, ο αθλητικός – εθελοντικός σύλλογος “Σπάρτακος” Ροδόπης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Λαϊκό Μονοπάτι Άλσους Νυμφαίας στην Κομοτηνή. Ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες έδειχνε τις μουντές διαθέσεις του και η εξέλιξή του ήταν αβέβαιη… Αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στους 120 αθλητές από όλη τη Θράκη και όχι μόνο, ώστε να βρεθούν ετοιμοπόλεμοι στη γραμμή της εκκίνησης. Μάλιστα ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών για τον συγκεκριμένο αγώνα απόστασης 8 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση δόθηκε στις 10 το πρωί όπως ήταν προγραμματισμένο, και οι αθλητές ξεχύθηκαν στα μονοπάτια της Νυμφαίας για να χαρούν την ομορφιά της φύσης, που την εποχή αυτή φορά τα πιο όμορφα χρώματά της.
Στο αγωνιστικό κομμάτι έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα κούρσα με εναλλαγές στις πρώτες θέσεις. Τελικά, η ιστορία έγραψε:
Νικητές Γενικής κατηγορίας
1ος ο Σταματόπουλος Παναγιώτης από την Αλεξανδρούπολη με χρόνο 43:07.
2οι τερμάτισαν μαζί οι Τσιλικίδης Θεόφιλος από την Κομοτηνή και Αλαφογιάννης Παναγιώτης από τη Βέροια, με χρόνο 43:25.
3ος ο Σταματιάδης Κώστας από την Κομοτηνή με χρόνο 43:58.
Νικήτριες Γυναίκες
1η η Γαντζίδου Χριστίνα από την Κομοτηνή με χρόνο 50:46.
2η η Στάθη Κυριακούλα με χρόνο 54:05.
3η η Μαυροματίδου Χριστίνα από την Κομοτηνή με χρόνο 56:24.
Τέλος, βραβεύτηκαν ως νικητές των κατηγοριών 50 ετών και άνω ανδρών και γυναικών, οι:
Ράντος Μιχάλης από την Κομοτηνή με χρόνο 47:20.
Αγγελίδου Εύη από την Κομοτηνή με χρόνο 1:08:30.
Σε ανακοίνωσή του ο “Σπάρτακος” ευχαριστεί τους εθελοντές, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και τους χορηγούς του αγώνα, σημειώνοντας πως “χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα μπορούσε να γίνει κανένας αγώνας”.
Επίσης οι διοργανωτές αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την ευθύνη, ζητούν δημόσια συγγνώμη από όσους αθλητές αποπροσανατολίστηκαν στα τελευταία μέτρα πριν τον τερματισμό. Αν και ήταν προγραμματισμένο κατά τη διάρκεια του αγώνα να γίνει μια αλλαγή στη σηματοδότηση των τελευταίων διακοσίων μέτρων ώστε οι δρομείς να μην οδηγηθούν σε λανθασμένη κατεύθυνση, εντούτοις αυτό από παραδρομή των διοργανωτών δεν έγινε, με συνέπεια κάποιοι να χάσουν χρόνο και να τερματίσουν με καθυστέρηση.
“Σεβόμαστε απόλυτα την προσπάθεια που καταβάλουν όλοι οι αθλητές πριν και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την ένταση της προσπάθειας και το αίσθημα απογοήτευσης με το οποίο διακατέχεται ο αθλητής που η επίδοσή του επηρεάζεται αρνητικά χωρίς να φταίει ο ίδιος. Δυστυχώς για όλους μας όμως, κάποιες φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με λάθη – δικά μας ή όχι – που μας κοστίζουν. Οφείλουμε να κερδίσουμε απ’ αυτά εμπειρία ώστε να μην τα ξανακάνουμε. Ο “Σπάρτακος” Ροδόπης δεσμεύεται ότι πάντα θα προσπαθεί να βελτιώνεται και να προσφέρει το καλύτερο που μπορεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, ως μια αυτόνομη, εθελοντική και μη κερδοσκοπική διοργάνωση”, τονίζεται στην ανακοίνωση του “Σπάρτακου”, μέσα από την οποία δίνεται και το μεγάλο ραντεβού της 1ης Απριλίου 2018 για τον 1ο Ορεινό Μαραθώνιο Οχυρού Νυμφαίας.