ΑΓΙΑΣΜΟΣ«Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 θα αρχίσει το νέο διδακτικό έτος στα Νηπιαγωγεία, στα Δημοτικά, στα Γυμνάσια, στα Γενικά και στα Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά».

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του σχετικά με την Απόφαση που υπέγραψε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2014-2015, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο οποίος παράλληλα υπογραμμίζει πως «σε ότι αφορά τη θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών της 30ης Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, τα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως ημέρα εορτής κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και ακολουθείται πρόγραμμα αφιερωμένο στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα».

Επίσης, ο κ. Δερμεντζόπουλος, σημειώνει:

«Καταβάλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να ξεκινήσουμε με τα λιγότερα δυνατά κενά εκπαιδευτικών θέσεων, και από την πρώτη μέρα κάθε μαθητής να έχει τα βιβλία του.

Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μας θα ανταποκριθούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης στις σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις, για να έχουμε ανώτατου επιπέδου Παιδεία για όλους τους μαθητές, τόσο στα σχολεία της πατρίδας μας, όσο και στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού».