Το σύνολο των προτάσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και των μειονοτικών εκπαιδευτικών, κατέθεσε ενώπιον της υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και όλης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της ακροάσεως της διακομματικής επιτροπής για την Θράκη.

Αναφερόμενος στο θέμα των βακουφίων, ο βουλευτής Ροδόπης ζήτησε “να ανοίξει η συζήτηση και με τους φορείς της Μειονότητας για την βελτίωση του υπάρχοντος νόμου 3647/2008 για την διαχείρισή τους”.

Ως προς το θέμα του μουφτή και της Σαρία, έκανε λόγο για την “πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ”, και κάλεσε σε “δημοκρατικό διάλογο ανάμεσα στην Πολιτεία και τους φορείς της μουσουλμανικής θρησκείας στην Θράκη”.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις που κατατέθηκαν για την εκπαίδευση, αυτές συμπυκνώνονται σε έντεκα συγκεκριμένα σημεία, όπως παρουσιάστηκαν ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Πιο συγκεκριμένα οι προτάσεις αυτές αφορούν στην:

“1) ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ. Η ΡΟΔΟΠΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΥΡΑΓΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2000 ΣΕ ΝΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

2) ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ –ΛΥΚΕΙΟΥ «ΤΖΕΛΑΛ ΜΠΑΓΙΑΡ» ΜΕ 840 ΜΑΘΗΤΕΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ, ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.

3) ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ 25 ΕΩΣ 27 ΜΑΘΗΤΕΣ, ΚΑΙ ΣΤΟ «ΤΖΕΛΑΛ ΜΠΑΓΙΑΡ» ΜΕΧΡΙ 38!

4) ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΑΝΕΛ.  

5) ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ. ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ INTERNET.

6) ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΥΠΙΟΧΡΕΩΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ.

7) ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ Η ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΥΠΕΡΗΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

8) ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

9) ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Η ΖΩΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 7-8 ΤΟ ΠΡΩΙ.

10) ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΣΤΕΛΕΛΛΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΚΕΙΜΕΝΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.

11) ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΣΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΙ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ”.

943aae8c diakommatikh fd634637 diakommatikh 2 d3dbaaf1 diakommatikh 1