Μένουμε σπίτι γιατί έχουμε σπίτι. Κάποιοι δεν έχουν. Κάποιοι χρειάζονται μια σχεδία να επιπλεύσουν. Για την άμεση στήριξη των αστέγων που υποστηρίζει το περιοδικό δρόμου «σχεδία», διοργανώνεται διαγωνισμός μικροδιηγήματος. Οι συμμετέχοντες γράφουν μια ιστορία με εκατό λέξεις. Λέξεις–σχεδία, με θέμα «σχεδία», για τη «σχεδία».

100 λέξεις σε 100 ώρες. Μένουμε σπίτι και γράφουμε σπίτι, φροντίζουμε για αυτούς που δεν έχουν σπίτι.

Λεπτομέρειες Διαγωνισμού – Όροι συμμετοχής

Τα κείμενα που θα επιλεγούν θα συμπεριληφθούν σε μια συλλογική έκδοση την οποία θα επιμεληθούν οι εκδόσεις «Παρατηρητής της Θράκης» και θα εκδοθεί από την εταιρεία 2K Project Ε.Π.Ε. Το σύνολο των εσόδων που θα προκύψουν από τις πωλήσεις της έκδοσης θα διατεθούν στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διογένης ΜΚΟ» που εκδίδει το περιοδικό «Σχεδία» και υποστηρίζει μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, την προσπάθεια των αστέγων και των κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό.

Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχουν με μη δημοσιευμένο, σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, κείμενό τους, με ανώτατο όριο λέξεων τις εκατό. Το μικροδιήγημα πρέπει απαραιτήτως να φέρει ως τίτλο ή να περιέχει τη λέξη «σχεδία». H γλώσσα συγγραφής είναι η ελληνική.

Η αποστολή των κειμένων θα γίνεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο shedia100lexeis@gmail.com από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020. Τα κείμενα πρέπει να συνοδεύονται από το ονοματεπώνυμο των συμμετεχόντων, τηλέφωνο επικοινωνίας και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Την επιτροπή που θα επιλέξει τα κείμενα αποτελούν οι:

• Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη, φιλόλογος-επιμελήτρια εκδόσεων.
• Σπύρος Κιοσσές, φιλόλογος-ποιητής.
• Χάρης Μιχαλόπουλος, φιλόλογος-ποιητής.
• Φωτεινή Ναούμ, συγγραφέας.

1c6d7820 diagonismos mikrou diigimatos