Τη χρηματοδότηση με 100 εκατομμύρια ευρώ, της αναβάθμισης του λιμένα Αλεξανδρούπολης και της αξιοποίηση της σύνδεσής του με το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος συνδυασμένων μεταφορών, της αναβάθμισης του εμπορικού και του επιβατικού λιμένα Καβάλας για τη διεύρυνση των δυνατοτήτων τους, και της μελέτης και κατασκευής του νέου συνοριακού σταθμού στους Κήπους Έβρου, ενέκρινε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα συγχρηματοδοτήσει και θα υποστηρίξει τα έργα ως εξής: με 3,6 εκατομ. ευρώ τοβ λιμένα Αλεξανδρούπολης, με 3 εκατομ. ευρώ τους λιμένες Καβάλας, και με εργασίες υποδομής και προκαταρκτικής μελέτης για τον συνοριακό σταθμό των Κήπων.

Εξάλλου, η έγκριση της χρηματοδότησης των εν λόγω έργων από το Υπουργείο Οικονομίας, έρχεται να προστεθεί στην ήδη εγκριθείσα για το Ειδικό Πρόγραμμα θωράκισης του Έβρου, προϋπολογισμού 26,6 εκατομμυρίων ευρώ (το οποίο προβλέπει την εκτέλεση 38 έργων και μελετών υποδομής στους τομείς της οδοποιίας, της άρδευσης και της αντιπλημμυρικής προστασίας), καθώς και στην έγκριση 45,6 εκατομ. ευρώ για εκπόνηση μελετών, κατασκευή νέων – συντήρηση υφιστάμενων υποδομών, και υλοποίηση δράσεων σε όλη την ΑΜ-Θ, στο πλαίσιο του τριετούς Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στην Περιφέρεια

Συνάντηση Μέτιου ΧαρίτσηΣε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, εκφράζει ευχαριστίες προς τον κ. Χαρίτση: «Η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκφράζει προς τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση την ικανοποίησή της τόσο για τη σημερινή ανακοίνωση της έγκρισης χρηματοδότησης τριών σημαντικών έργων υποδομής, προϋπολογισμού που προσεγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, όσο και για την εν γένει συνεργασία και θετική ανταπόκριση του κ. Υπουργού στα αιτήματα της Περιφέρειας. Τα τρία έργα που εγκρίθηκαν σήμερα, ιεραρχήθηκαν κατά προτεραιότητα και προτάθηκαν στο Υπουργείο από την Περιφέρεια μέσα από έναν κατάλογο συνολικά οκτώ απαραίτητων και ώριμων έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα».