10 προτάσεις Γραβάνη για τα αδέσποτα

Αντώνης Γραβάνης: "Με 10 πρωτοβουλίες δεσμευόμαστε να επιλύσουμε το ζήτημα των αδέσποτων ζώων".
Screenshot_1010

Σε  συνάντησή του με μέλη του Δ.Σ. του νεοσύστατου φιλοζωικού και περιβαλλοντικού σωματείου «ΛΑΪΜΑ», ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «Κομοτηνή Δυνατά»,  Αντώνης Γραβάνης, παρουσίασε προτάσεις-λύσεις “του χρόνιου και μείζονος θέματος αντιμετώπισης  των αδέσποτων στο Δήμο Κομοτηνής”.  

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε, “ως Διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής θα κάνουμε πράξη:

  • Την σύσταση Επιτροπής Ελέγχου δεσποζόμενων ζώων, που θα αποτελείται από τον κτηνίατρο, μέλη του κυνοκομείου αλλά και κάποιον εκπρόσωπο της αστυνομίας και θα εξουσιοδοτείται να ελέγχει τους ιδιοκτήτες ζώων ξεκινώντας από οικισμούς και κτηνοτροφικές μονάδες σε όλο το Δήμο, στην τήρηση του νόμου για την φροντίδα των ζώων (στειρώσεις, τσιπαρίσματα κτλ) αλλά και να προχωρά στην σύσταση στείρωσης.   Σε περίπτωση αδυναμίας  στείρωσης των δεσποζόμενων με ευθύνη του ιδιοκτήτη, θα αναλαμβάνει ο Δήμος.
  • Τη συστηματική υλοποίηση Προγραμμάτων Εμβολιασμών, Στειρώσεων και Ηλεκτρονικής Σήμανσης ολόκληρου του πληθυσμού των αδέσποτών και την περιοδική επιτόπια καταγραφή των αδέσποτων στην πόλη και τους οικισμούς.
  • Την άμεση βελτίωση των υποδομών του υπάρχοντος κυνοκομείου και τη δημιουργία νέου, σύγχρονου Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς και ενός Πάρκου Ζώων για τα δεσποζόμενα.
  • Την στελέχωση και κατάρτιση του προσωπικού για τη δυνατότητα συνεχούς περισυλλογής και ιατρικής περίθαλψης των ζώων αναβαθμίζοντας των εξοπλισμό του κυνοκομείου.
  • Την ουσιαστική ενεργοποίηση και ορθή συγκρότηση της 5μελούς Επιτροπής του Δήμου Κομοτηνής.
  • Τη συνεχή ανάληψη δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών με ιδιαίτερη έμφαση στην συνεχόμενη ενημέρωση σε σχολεία και οικισμούς για την ορθή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς αλλά και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών (στείρωση, τσιπάρισμα, κ.α).
  • Την ουσιαστική συνεργασία με τους κτηνιάτρους της πόλης, τις φιλοζωικές οργανώσεις και ομάδες πολιτών του δήμου
  • Τον αδιάλειπτο έλεγχο σε ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων για την τήρηση των όσων προβλέπει ο νόμος και την ενεργοποίηση όσων ο νόμος ορίζει για τους «ασυνείδητους» ιδιοκτήτες, αλλά και πολίτες, σε συνεργασία με όλα τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας.
  • Την δημιουργία Επιτροπής για την σύνταξη και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την προώθηση υιοθεσιών -σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος- αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την ΠΑΡΟΧΗ κινήτρων για τις υιοθεσίες.
  • Την απομάκρυνση από τον αστικό ιστό των επικίνδυνων αδέσποτων, τη μεταφορά τους στο κυνοκομείο και την εκπαίδευση τους.

Θέτουμε ως βασικό μας στόχο το 2024 να είναι χρονιά ελέγχου και στειρώσεων των δεσποζόμενων ζώων σε κτηνοτροφικές μονάδες και ιδιοκτησίες σε όλο το δήμο Κομοτηνής,  σε συνεργασία με όλους του εμπλεκόμενους ώστε να μειωθεί δραστικά η αύξηση του πληθυσμού”.

Μετά το πέρας της συνάντησης, δε, δήλωσε:

«Η διαχείριση  των αδέσποτων είναι  ένα από τα σοβαρότερα  ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, καίριο θέμα της  καθημερινότητας  και  πλέον πεδίο έκφρασης ακραίων αντιδράσεων καθώς  η  Δημοτική Αρχή Γκαράνη απέτυχε πλήρως στην επίλυση του ζητήματος, και είναι η αποκλειστικά αρμόδια και υπεύθυνη για αυτό.

Η αντιμετώπιση και διαχείριση του προβλήματος δεν επαφίεται σε καλές προθέσεις ή σε μονοδιάστατες δράσεις. Απαιτεί πολιτική βούληση, στρατηγική, συνοχή και σύνθεση, ορατό και ρεαλιστικό στόχο από όλους, όσους θέλουν και μπορούν να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Επιπλέον η συνεχόμενη αύξηση του πληθυσμού των ζώων έχει δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά κυρίως των ίδιων των ζώων.

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία, αφού ακούσαμε προσεκτικά τα μέλη του σωματείου να   παρουσιάσουμε  το ολοκληρωμένο μας σχέδιο για την διαχείριση των αδέσποτων και την ΕΠΙΛΥΣΗ του θέματος, διασφαλίζοντας μία καλύτερη καθημερινότητα, μία καλύτερη ποιότητα ζωής, τόσο για τους πολίτες όσο και για τα ίδια τα ζώα.

Με αφορμή την συνάντηση μας , συγχαίρω  τα μέλη του Σωματείου «ΛΑΪΜΑ» τα οποία υλοποιούν εξαιρετικά σημαντικό εθελοντικό έργο και δεσμεύομαι για μια  ουσιαστική, συστηματική και ειλικρινή συνεργασία της δημοτικής αρχής και φιλοζωικών σωματείων στην θητεία μας και για τα επόμενα χρόνια, καθώς αυτή θα συμβάλει τα μέγιστα».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood