Στο 1 εκατομμύριο ευρώ ανέρχεται το κόστος από τη χρεωκοπία της Thomas Cook για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, όπως εκτιμάται από τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Θάσου, Πάρη Παρασχούδη, και τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνη Μιτζάλη, με τους οποίους είχε επικοινωνία ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι άμεση η ανάγκη της ενδελεχούς καταγραφής του κόστους στην τοπική οικονομία, και έθεσαν ως στόχο “με υπευθυνότητα να συμβάλλουμε στον περιορισμό των επιπτώσεων και να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεών μας με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα και το βλέμμα στο τουριστικό μέλλον της περιφερειακής ενότητας Καβάλας“.

Όπως τόνισε, δε, ο κ. Λαζαρίδης: “Η κατάρρευση της Thomas Cook αποτελεί μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τον παγκόσμιο τουρισμό, με σαφή αντίκτυπο και στην ελληνική τουριστική βιομηχανία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύοντας την εγρήγορσή της, προχώρησε στην άμεση κατάργηση του τέλους διαμονής στα τουριστικά καταλύματα. Ωστόσο, οι αλυσιδωτές επιπτώσεις που πρόκειται να φανούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, είναι βέβαιο ότι πλήττουν  την οικονομία και της περιφερειακής ενότητας Καβάλας και κυρίως του νησιού της Θάσου“.