Με 1 εκατομμύριο ευρώ επιπλέον χρηματοδοτείται η Αναπτυξιακή Ροδόπης (και Ξάνθης) από τον Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων στο πλαίσιο του προγράμματος CLLD/LEADER.

Πρόκειται για μια νέα επιτυχία της ΑΝ.ΡΟ. λίγες μόλις μέρες μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη.
“Η δυνατότητα χρήσης της εν λόγω υπερδέσμευσης στηρίζεται στην εμπειρία διαχείρισης παρεμβάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα της Αναπτυξιακής Ροδόπης και στα υψηλά ποσοστά απορρόφησης που αυτή εμφανίζει”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα.
“Αυτό απλά σημαίνει ότι άμεσα η Αναπτυξιακή Ροδόπης θα προχωρήσει σε νέα προκήρυξη προτάσεων LEADER ιδιωτικού χαρακτήρα στα οποία η ενίσχυση που θα δοθεί θα είναι συνολικά 1.000.000 €”, σημειώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής, Δημήτρης Λουρίκας, συμπληρώνοντας: “Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της εταιρείας η οποία με υπευθυνότητα και σοβαρότητα οδήγησε στη συγκεκριμένη εξέλιξη”.
Εξάλλου ο κ. Λουρίκας υπενθυμίζει οτι “ξεκινήσαμε με έγκριση προτάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα ύψους 4.250.000 €”, και προσθέτει: “Σήμερα φτάσαμε στα 12.500.000 € και συνεχίζουμε”.
1 εκ. € επιπλέον στην ΑΝ.ΡΟ. για χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων στο πλαίσιο του LEADER 1 εκ. € επιπλέον στην ΑΝ.ΡΟ. για χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων στο πλαίσιο του LEADER